PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224341
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Nawet jeżeli komuś pod żadnym aspektem nie podobała się żadna "Piła", to nie da się
zaprzeczyć iż najmocniejszymi i niepodważalnymi pozytywnymi cechami tego filmu są gra
aktorska i wykreowanie postaci Jigsawa przez Tobina Bella oraz ścieżka dźwiękowa

ocenił(a) film na 7
krzycho123

noo mnie tam sceny gore nie straszyły.. ale jak pokazywali Jigsawa to byłam przerażona .. przerażał mnie w nim ten jego psychodeliczny spokój (ze tak to ujmę) :D:D

ocenił(a) film na 9
Xandria

Co nie zmienia faktu ze Jigsaw jest zajebisty a Tobin Bell wymiata w tej roli

użytkownik usunięty
Little_Jacob

Zgłaszanie spamu zadziałało. Wątek pani atakującej "Piłę" znikł. Good job :D

ocenił(a) film na 6
Xandria

To ja pewnie też Cię przerażam.

ocenił(a) film na 8
krzycho123

Ja i tak uwielbiam wszystkie części;)

ocenił(a) film na 3
krzycho123

niestety muszę się nie zgodzić...
moim zdaniem gra aktorska nie jest silną stroną tego filmu. aktor grający Dr Gordona - żenujący -> na początku gra jak deska - próbuje wykrzesać jakieś emocje ale wychodzą jakieś takie kanciaste, potem jak już powinien ociekać rozpaczą to tylko wije się na podłodze wykrzywiając twarz - coś tu nie tak: albo źle gra, albo źle wyreżyserowane.
w każdym bądź razie - gra aktorów jest nieprzekonywująca (aktor wcielający się w postać Adama miał przebłyski lepszej gry)
co do Jigsaw'a - to nie widzimy go za wiele na ekranie, więc trudno tu wychwalać jego umiejętności

vonsilak

Po pierwsze - nie mówię tylko o pierwszej części - mówią o całą postać stworzoną przez Bella WE WSZYSTKICH "Piłach".
Po drugie - Nie mówiłem o grze aktorskiej wszystkich aktorów, mówiłem tylko o grze aktorskiej Bella.