Z wielką przykrością muszę stwierdzić że usunięto mój ("genialny"-jak się ktoś wyraził) post,psujący ponoć przyjemność oglądania filmu.Usunięto go ze względów formalnych za niezgodność z REGULAMINEM,którego-po przekopaniu całego FILMWEBU nijak nie mogę znaleźć.Cóż,albo toto nie istnieje,albo za stary jestem na obsługę komputera. Z tego co sobie ze starczym trudem przypominam,nie obraziłem nikogo(co akurat zrobiło kilka osób odwiedzających moją stronkę "NASZA FILMOTEKA"),a jedynie wyraziłem swoją opinię na temat "Piły" lekko już zdenerwowany postami opowiadającymi prawie całą fabułę.Nie powiedziałem że film mi się nie podobał,lecz biorąc pod uwagę że siedzę po uszy w horrorach i thrillerach plus sci-fi(przygodę z kinem zacząłem w wieku 8 lat od czarno-białego "King-Konga"),siłą rzeczy muszę porównywać ze sobą tysiące filmów które miałem przyjemność i nieprzyjemność obejrzeć(do 14 roku życia jeden tygodniowo,w ciągu kolejnych 14 lat jeden dziennie,a teraz dziennie po 2-3).Zawsze wydawało mi się że FORUM to miejsce kulturalnej wymiany wszelkich poglądów,nawet tych niepopularnych.Okazuje się jednak że jestem w wielkim błędzie. Przy okazji:1. przysięgam że film oglądałem,
2. nidgy nie nazywałem siebie recenzentem i sobie tego nie życzę,
3. moja stronka może i jest kijowa a sam używam FIREFOXA
4. spoiler kojarzy mi się WYŁĄCZNIE z elementem nadwozia samochodu
5. "Piła" jest WEDŁUG MNIE filmem klasy "B" z małym plusem i nic mojego zdania nie zmieni,co jeszcze wcale nie znaczy że jest denny.
Na koniec,bo właśnie mi przyszło do głowy: jeśli post został usunięty za link do "NASZEJ FILMOTEKI",którego może i z rozpędu wstawiłem,wyjaśniam że nie jest-nie było-i nie będzie moim zamiarem reklamowanie kijowej strony,zwłaszcza że nie ma tam dzwonków,koszulek,nagród itp,itd.Poza reklamą serwera bo jest on darmowy.Nikomu i niczemu konkurencji nie robię.Na stronie głównej są linki do wielu komercyjnych stron filmowych,w tym i FILMWEB.
Nie mam z prowadzenia stronki NIC oprócz własnej satysfakcji,czego i Wam życzę.
PS: Linka nie podam.Jak ktoś chce niech sobie wystuka w Googlach.
Pozdrawiam Was wszystkich,a szczególnie Moderatorów FORUM i redakcję FILMWEB-u.
Paweł(SELER)
A czy czasem zwyczajnie nie zdradziłeś fabuły lub zakończenia filmu?? pomijając fakt że sama uważam, że film jest słaby to takie praktyki są wstrętne.
ale z ciebie kretyn. przed chwilą wlasnie powtorzyles swoj bląd, bo ponownie zdradziles zakonczenie!! a ja jeszcze nie ogladalam tego filmu, ale teraz to juz chyba nie ma sensu, bo ty debilu wszystko zepsules!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
może mi ktoś wyjaśnić dlaczego na plakacie jest do cholery obcięa ręka???czy to dystryBUCja robi z nas idiotów czy może czegoś nie dopatrzyłem a może to plakat do drugiej części???to nawet by sie trzymało kupy - w perwszej części noga a w drugiej ręka (w trzecim odcinku powinni obciąć głowę scenarzyście) heh
masz rację,tyle tylko że każdy ma chyba możliwość analizy,chyba że w kinach zaczęli przypinać widzów do rurek(czsami powinni)
Filmweb sie pier.oli powoli...wpisy blokuj...ludzie sie nie loguja... zaraz bany jakies beda........ jak chcesz sie z kims na film wymienic i dasz namiary...tez blokuja bieda totalna!!!!!!!!!
Hmmm, wydaje mi się, że jednak żyjemy w Państwie prawa. Dlaczego przestrzeganie prawa jest postrzegane jako coś złego? Tego nie rozumiem.
Co do kolegi, który temat zaczął, to za pewne spolerował nie oznaczywszy tego uprzednio w temacie postu.
Czyli rozumiem, że twoim zdaniem powinna panować anarchia. Czytając takie komentarze opada mi szczęka. Ludzie, zastanówcie się. MPAA mocno naciska wszystkie studia filmowe i dystrybutorów, żeby walczyć z piractwem. Nie rozumiecie, że wasze komentarze dotyczące wymiany divxó itp. mogą oznaczać dla ludzi prowadzących ten serwis poważne kłopoty?