Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 225111
6,3 40 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Dziwi mnie, że Dr miał problem ze sięgnięciem po telefon komórkowy... który przez porażenie prądem, oddalił się od niego... przecież wcześniej była ta sama sytuacja, jak Adam miał sięgnąć DUŻO dalej dyktafon i dał radę, używając koszuli (sam Dr podsunął mu ten pomysł) z łańcuszkiem i korkiem z wanny...
to ja się PYTAM dlaczego Dr tak samo nie użył swojej koszuli by sięgnąć telefon, który był dużo bliżej niego???
Jak by sięgnął telefon, może zdążył by odebrać i pogadać z rodziną, tłumacząc co z Nim jest... rodzina powinna zgłosić na policję, by namierzyć sygnał i ich odnaleźć... a Dr nie musiał by odcinać sobie stopy...
Ryzyko byłoby, z Zep'em, co wparował i miał za zadanie zastrzelić Dr i Adama - no ale może jakoś by go unicestwili...
Kolejna przeszkoda to sam Jigsaw, który przecież tam cały czas leżał... być może zawiedzony planem niewypałem, mógłby porazić więźniów prądem, aż do ich śmierci - lub darować im życie, zostawiając ich i sam dał by drapaka, by nie zostać złapanym przez policję!
Co wy na to?

ocenił(a) film na 9
Perelka89

Film jest pełen takich głupotek. Doktorek bez problemu sięgnąłby po telefon, ale wtedy nie byłoby dramatycznej sceny odcinania sobie stopy. Kolejna rzecz jest taka, po jaką cholerę on ją w ogóle odcinał? Wcześniej, będąc w pełni sił nie mógł otworzyć drzwi, więc z wykrwawiająca się nogą co on chciał zrobić? Przecież tym bardziej by ich nie otworzył. No ale tego typu bzdury muszą się dziać w filmach, by akcja mogła ruszyć dalej.

ocenił(a) film na 9
Astro_Zombie

Co racja, to racja... ale i tak cała seria Piły wciągająca!

ocenił(a) film na 8
Astro_Zombie

a co ostatecznie się z nim stało ? Wyczołgał się chyba stamtąd, ale nie było pokazane co stało się z nim dalej ?

diabol44

Co ty, obejrzałeś tylko jedną część? W następnych częściach wszystko jest wytłumaczone, nie będę ci spojlerował.