Nie powiem, że jest beznadziejny, ale nie umywa się do takich filmów jak American Beauty lub Skazani na Shawshank. Dam 8/10
CCOO??? tro jest kjlasyk horrorów. może gorszy od skazanych ale jest super. dla mnie 9,5. SUper super i jeszcze raz super. dwójka była równie dobra chodź duzo straszniejsza
"klasyk"??? "horrorow"???
ty chyba zartujesz... obejrzyj "lsnienie", a zobaczysz co to jest horror i co mozna nazywac "klasyka".
a "pila" to horror gore. tak jak np "hostel".
poza tym ten film jest tak strasznie beznadziejny, ze szkoda gadac. gra aktorow zadna, scenariusz naciagany i niespojny, a z ekranu wieje nuuuuuda.
smiac mi sie chce z tych ktorzy mowia ze takie toto straszne. i co tam takiego strasznego bylo? ja prawie usnalem. sic!
a ty draw jak mozesz tę miernote porownywac do takich filmow jakie wymieniles.
toż to nawet gatunek inny, wiec nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.
1. to nie jest klasyka horrorów
2. imo to nawet na określenie horror nie zasługuje
3. a już na pewno nie horror gore...
4. Piły bym z hostelem nie porównywał, piłe chociaż dobrze się ogląda... a hostel to zupelne gówno... jedyny pozytywny akcent to Takashi Miike w obsadzie, pzdr
jesli Pila zasluguje na ocene 8/10 to American Beauty musialby dostac ok 20/10....
ja oceniam Pile na 3/10 - duzu, duzo, bardzo duzo ponizej oczekiwan
jesli Pila zasluguje na ocene 8/10 to American Beauty musialby dostac ok 20/10....