PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224364
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Witam. Mam dla Was pewną zagadkę. Ciekawe, czy zgadniecie:

Kogo pierwszego zamknięto w łazience? Gordona czy Adama?

Czekam na odpowiedzi.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
Kozii512

Ja mysle ze najpierw zamkneli Gordona :D

ocenił(a) film na 9
niania16

hmm.... to ciekae pytanie... na początku byłam pewna, że pierwszego zamknęli adama, bo kiedy Gordon wyszedł z tej wanny to Adam już tam był, ale to chyba mało możliwe bo przecież G. by się tam udusił w tej wodzie gdyby był tam przed adamem :P koniec końców, pierwszy i tak był adam a kiedy wprowadzali gordona to wtedy dali adamowi w łeb :D taka jest moja teoria, zapewne naciągana, ale nic innegomi nie przychodzi do głowy. :P

albo nie :D przyszło :D mogli najpierw przyprowadzic gordona i go wrzucic do wanny bez wody, potem dopiero przytachac nieprzytomnego adama i wtedy nalac wody do wanny.... hmm.... nie no, to jest jeszcze bardziej naciągane :P szczerze, to dawno temu oglądałam piłe i nie wiem czy wszystko by sie zgadzało :P

Kozii512

najpierw wsadzili Adama, potem Gordona, a gdy byl jeszcze nieprzytomny to nalali wody do wanny:D Według mnie tak to bylo...
pozatym Gordon nie mógł dostać porzadnie w łepetyne bo przeciwnym razie utopił by się wiec dostal na tyle zeby sie obudzić i się nie utopić

Taka jest moja wersja wydarzeń:)

maglarz

No to teraz ja powiem, jak mi się wydaje, po kolei:

Adam robił Gordonowi zdjęcia aż do pokoju w motelu. Potem Gordon wszedł i po chwili wyszedł na parking, gdzie został zaatakowany (mniej więcej). Trwało to ok 30min od zrobienia ostatniego zdjęcia przez Adama. W tym czasie, gdy Gordon siedział w motelu z "koleżanką z pracy"(można tak to ująć...), Adam najprawdopodobniej wrócił do domu. Rozwiesił zdjęcia doktora i przypadkiem zasnął. Przebudził się po kilkunastu minutach (może nawet godzinie lub dwóch) i po chwili został schwytany. Moim zdaniem trwało to ok 2 godzin.

Czyli od akcji w motelu Gordona schwytano po ok 30min, Adama ok 2 godz., oczywiście są to tylko moje przypuszczenia. Prawda może być inna :) Muszę jeszcze raz obejrzeć moment w "Saw III", gdzie jest to trochę pokazane...

Tylko dziwi mnie jedno. Wiemy, że to Amanda porwała Adama. Czemu nie zrobiła tego od razu jak spał w swoim pokoju, tylko bawiła się w wyłączanie świateł, latarki, kładzieniem kukły i chowaniem się w szafie? Chyba dlatego, by zwiększyć tzw. "dreszcz" wśród widzów :)

Pozdrawiam :)