PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224357
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Gdzie niby to obiecane niespodziewane zakończenie i emocje? Wielkim jasnowidzem nie jestem, ale od razu domyśliłem się, że ten pokazywany co i rusz pielęgniarz Zapp (który dla mnie zawsze będzie Benem z "Lostów" :]) nie może być Jigsawem - to było zbyt... spodziewane, żeby mogło być spodziewane. :))

Obejrzałem "Piłę" tylko dlatego, że miała to być (wg wielu komentarzy) jedyna dobra część serii. Ale nie, to NIE JEST dobre, naprawdę.

Jeśli ktoś jest w takiej właśnie sytuacji jak ja, zanim obejrzałem ten film, może mi zaufać i nie tracić czasu na ten marny film. Szkoda tylko całkiem niezłego, moim zdaniem, pomysłu, z którego można by zrobić coś o wiele lepszego.

Jak dla mnie to najwyżej pilniczek do paznokci. 4-/10.

Gusztav

chyba sie nie znasz bo zakonczenie bylo rewelacyjne.1 na 100 osob z ktorymi rozmawiam nie podobal im sie ten.ale chuba wszyscy stwierdzili ze zkonczenie super.takze nie zgadzam sie z Toba.dla mnie 8/10.

ocenił(a) film na 4
piotrszmidt16

>>chyba sie nie znasz bo zakonczenie bylo rewelacyjne.<<

Na czym mam się znać? Na miernych filmidłach z fabułą przypisującą sobie jakąś głębię psychologiczną, a będącą w istocie żałosną namiastką obrazowania ludzkich przeżyć, obrażającą inteligencję każdego oprócz przeciętnego nastolatka? Na tandetnych, rozdmuchanych ponad wszelką przyzwoitość produkcjach dla motłochu? (Nie uwłaczając :>)

To prawda, na tym nie znam się ani trochę. Na szczęście...

Gusztav

Gusztav nie przesadzaj zakończenie dobre było, zaskakujące i nie ma się co sprzeczać. Napisałeś że Zapp nie mógł być Jigsawem bo było by to zbyt proste. Brawo udało ci się zauważać rzecz oczywistą bo wiadomo jest ze jak w filmie mówią ze ktoś jest tym złym to zazwyczaj nim nie jest. Natomiast nie piszesz już o tym ze Jigsawem okazały się zwłoki, które leżały cały film w ubikacji z głównymi bohaterami co się okazuje pod koniec filmu, co jest zaskakującym. Film 8/10 dobry klimat, zakończenie, na minusie gra aktorska, warto obejrzeć ale tylko tę część, Piła 2 dużo gorsza, dalszych części nie oglądałem. Pozdro