PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224341
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

i kolejny zajebisty film o ... NICZYM, ale kupa szkoda czasu na to
Ten film jest jeszcze glupszy niz Torque. Gdybym wydal pieniadze na kino to bym sie wsciekl chyba. Ale mierny film LUDZIE DAJTA SE LOOZ OD TEGO FILMU

ocenił(a) film na 6
sati0

A możesz wytoczyć konkretne zarzuty ? Jak to film o niczym ? Jakby mi się chciało pomysleć to bym powiedział że jest o wszystkim. Konkretne zarzuty proszę bo to naprawdę dobry film szczególnie biorąc pod uwagę 2 ostatnie lata kina. I nie porownuj Saw do Torque bo to bledne porownanie.

Kolbe

Nie ma co na takich bałwanów tracić czasu!!! Głupi dzieciak nie nauczył się jeszcze kultury wypowiedzi i nawet nie wie pewnie co oznacza termin "konstruktywna krytyka". Ale to jest do wtbaczenia, w końcu bezmózgi też się rodzą na tym dziwnym świecie. Najgorsze jest to, że ma takie samo zdjęcie, co ja!!! Mam nadzieję, że nas nikt nie pomyli!!! Jeżeli o mnie chodzi to swoje (jak najbardziej pozytywne) zdanie już wyraziłem gdzieś niżej. Pozdrawiam!!! PS. a tak na marginesie to jego beznadziejna krytyka jest jedyną na forum!!! Reszta to konstruktywne (i nie) pozytywy :)))

ocenił(a) film na 1
KAD

Zgadzam sie w 100% z opinia sati0.
tiaaa, koles powyzej to dopiero ma mozg... zlasowany. Idz sie powies, bo jeszcze ktos ciebie uwiezi w takim pokoju i przestaniesz obrazac innych.

NaSty_2

Ja nikogo nie obrażam domagam się jedynie pełnego wyrazu krytyki, a jeżeli zbyt skomplikowanie się wyrażam, to już nie moja wina. Nawiasem pisząc jak ktoś się nie zna na filmach np. thlillerach psychologicznych to się oddzywać nie powinien na forach im poświęconych.

użytkownik usunięty
KAD

Kolbe i KAD mają tu najzupełniejszą rację!!! Skończyłem psychologię i muszę napisać, że ten film jest doskonały. Niestety nie każdego Bozia obdażyła rozumem. A znając życie jesteś zwykłym obszczymurkiem. Przepraszam za ew. błendy, ale mam dysortografie.

użytkownik usunięty

Przestań się dzieciaku chwalić skończeniem psychologii, bo co by o tym filmie nie mówić, to psychologia głównych postaci szwankuje w każdym punkcie. To nie ludzie, a szmaciane lalki, kukiełki, które jedynie w paru momentach zdradzają swą "ludzką" naturę, gra aktorska jest poniżej przeciętnej. Nie wiem jak mogłeś skończyć ten kierunek, żałosne.

ocenił(a) film na 6

"Psychologia głównych postaci szwankuje" i wszystko jasne. Każdy posiada swoją psychologię. Hahahaa. A co to jest ta psychologia ? I w jaki sposób szwankuje ? Mógłbyś bardziej zrozumiale ? Fakt że gra aktorska nie jest na miarę Shawshank Redemption ale nie każdy film jest idealny.
Ale z psychologią to dałeś po czapie stary (LoL)

użytkownik usunięty
Kolbe

Dobra stary - mogę tak do Ciebie mówić? Jeśli widziałeś gdzieś w życiu tak płytkie postacie to współczuję. Ja na szczęście nie miałem okazji. Aktorstwo jest sztuczne, kiepsko oddaje założone emocje, a owe emocje przjawiają się jedynie w zewnętrznych zachowaniach, dodałbym - najprostdzych. Zrobić film w której skrajne warunki prowadzą do waśni i podejrzeń to żadna sztuka, to jest oczywiste, wręcz prostackie - nnic głębszego w tym filmie nie uświadczysz. Gdzie tutaj owa głęboka analiza psychologiczna? Te postacie są zbyt płytkie (nienaturalnie płytkie) by takowa analiza w ogóle była możliwa. Ale Ty zapewne uważasz, że obcięcie nogi w końcówce filmu to zwieńczenie Freudowskiej psychoanalizy :) Współczucia.

Kto powiedział, że ten człowiek się chwali? On pewnie dał do zrozumienia, że niebezpodstawnie może oceniać scenariusz pod względem psychologicznych kruczków. Swoją drogą, to facet niezły referat wygłosił w poście Natego, czy jakoś tak. Pozdrawiam! PS. Jak film budzi skrajne emocje to tym lepiej dla niego, nikt nie przejdzie obok bezinteresownie :)

ocenił(a) film na 6
KAD

Święte słowa KAD, święte słowa. Panie anonimie, niech pan sobie zapamięta : filmy nie są robione wyłącznie dla doktorów psychologii. Gdyby każdy doktor, każdej dziedziny oceniał film o podobnej tematyce pod kątem naukowym to większość filmów byłaby badziewiem.
Apropo tych skrajności, to o czym miał być SAW ? O tym jak główni bohaterowie pozacinali sie przy goleniu ? To już nie jest skrajność.

użytkownik usunięty
Kolbe

Człowieku - przecież ja tego z próżni nie wyrwałem, mój tekst jest odpowiedzią na przechwałki "psychologa", który w kilku wątkach podkreśla, iż skończył studia na kierunku psychologia, w celu popracia swego bzdurnego twierdzenia - jakoby SAW był filmem z głębokimi, wręcz genialnymi interakcjami psychicznymi bohaterów. To wszystko. Jako film akcji może być, ale nic szczególnego w nim nie widzę. Błędów ma mnóstwo i to niepoślednich.