Jakie znacie filmy z zaskakujacymi zakonczeniami a zarazem conajmniej dobrymi :D czekam na ciekawe tytuly. tylko nie zdradzajcie jakie to beda koncowki tylko!! :D z mojej strony takie tytuly:
wszystkie czesci pily, klamstwo, kult, dead silence, w mroku zla, zejscie, tasmy zbrodni, martwy krzyk, martwy krzyk, ziemia potepionych. i jeszcze kilka ale nie chce mi sie wymieniac bo jest ich jeszce troche :D czekam na was i licze ;)
Kill theory - tak samo twierdze jak z Children! Najlepszy od czasow Zejscia.. Perfekt! Oby wiecej takich filmow!
Trzeba troche obudzic do zycia ten temat , bo mozna wiele ciekawych filmow odkryc ;> :
Triangle
Hills Run Red
"Kropka nad i" - przez cały film nieco się nudziłem, wyglądało to jak
przeciętne romansidło, ale ostatnie 20 minut mnie zwaliło z nóg.
Nieodłączne skojarzenia z "Piłą" :D
obecnie to co można kupić w kiosku pod tytułem
"Alfred Hitchcock przedstawia" jest to płyta z 4-6 odcinkami krótkometrażowymi w którym każdy kończy się w taki sposób, aczkolwiek polecić można koneserom starego kina i bliżej to kryminałów...
Każdy odcinek to cały film.
the village, primal fear, the beyond. i dziwię się, że nikt jeszcze nie wspomniał o the shining i przede wszystkim o the empire strikes back (o ile ktoś oglądał sagę w kolejności powstawania, a nie od I do VI).
a! no i jeszcze, oczywiście, the wizard of gore. in fact, to chyba najbardziej zaskakujące (i chore) zakończenie jakie widziałam.
To może "Nieproszeni Goście". Tematyka nieco inna niż wyżej wymienione filmy, ale wart zobaczenia. Końcówka genialna.
Nieproszonym Gosci chyba juz proponowalem wczesniej z tego co pamietam... Ale potwierdzam koncowka genialna! :)
popieram powyższe wypowiedzi (Nieproszeni goście) :)
inne moje propozycje:
* pokój 1408- genialny film :Di świetne zakończenie + dobry aktor w roli
głównej :)
* shutter . przerażające zakończenie.
* Sierota (nie tyle zakończenie co zaskakujący fakt)
Ludzie, jaka "Pasja"?! Jeżeli już to "Ostatnie kuszenie Chrystusa" Martina Scorsese. No i "Wyspa tajemnic" tego samego wizjonera.
Blair Witch - Ksiega cieni. Genialny! dziwi mnie tak niska nota. Konocowka jest nie do przewidzenia
Ils - film przerazajacy! na prawde straszny , trzyma w napieciu , ale moze dlatego bardziej do nas trafia bo na faktach? :>
Nie będę się wybijac - Siedem, Gra, Podziemny krąg - Fincher robi swoje ;]
Tak oprócz tego to: Donnie Darko, Iluzjonista, Labirynt Fauna, Lot nad kukułczym gniazdem i pewnie wiele innych, ale jakoś mi do głowy nie przychodzą ;]
Haha Pasja - szczerze to od początku miałem podejrzenia, że główny bohater zginie ;p
dziwne że nikt nie wymienił filmów guya ritchiego np:
- Snatch (przekręt) i Revolver - polecam
zdecydowanie Breathing Room! Realizacja kuleje, ale koncowka zdecydowanie zmienia zdanie o filmie!
Morderstwo pierwszego stopnia
Skazani na Shawshank
Ruffian
Nigdy nie rozmawiaj z nieznajomym
Teoria chaosu
Sekcja 8!
Jak nikt wcześniej mógł nie wspomnieć o tym filmie?? Generalnie tempo zwrotów akcji jest tam niesamowite i chwała tym, którzy przy pierwszym obejrzeniu się nie pogubili. Mnie osobiście końcówka tego filmu rozwaliła kompletnie...
Poleci ktoś dobry i przede wszystkim STRASZNY horror? Nie taki jak np. "[Rec] 2" bo takie coś to ja moge o 3 w nocy sam w domu oglądać.
Wymienię swoje ulubione- wszystkie zaskoczyły mnie zakończeniem- Jednak są to filmy z różnych kategorii:)
-inni/ the others (mistrzostwo)
-pajęczyna pozorów/ deceit (zakonczenie zaskoczylo bardzo ale sam film nie powalil:))
-eden lake (świetny realistyczny film, długo zostaje w pamieci)
-surveillance/ dochodzenie (totalne zaskoczenie)
-gothika
-siedem/seven
-sekretne okno/ secret window
-uwiedziony/ deception
-siła strachu/ hide and seek (rewelacja)
-chloe
-prestiż/ prestige
-godziny strachu/ butterfly on a wheel
-memento
-osada/ the village
-paranormal activity
-szósty zmysł/ sixth sense (mistrzostwo)
-wyspa tajemnic/ shutter island
-sierota/ orphan
-efekt motyla 3
-apartament/ wicker park
-dom nad jeziorem/ lake house
-przebudzenie/ awake
-siedem dusz/ 7 pounds
-przeczucie/premonition
Oczy Julii - film posiada wiele zwrotow akcji. Dawno nie widzialem rownie ciekawego horroru.
"Ludzka stonoga" < hahaha > nie oglądałam i nie mam najmniejszego zamiaru , ale podobno ma niespodziewane zakończenie . Jednak trzeba się przekonać samemu , ja niestety nie pomogę :-DD
Tortured (2010) - genialne zakonczenie
A ludzka stonoga nie ma zaskakujacego zakonczenia - jest ono strasznie glupie xD
Ja już nie pamiętam zakończenia Ludzkiej Stonogi, ale ogólnie cały film był strasznie głupi. A co do The Tortured, to jak najbardziej się zgadzam. W ogóle robi w myślach zamieszanie, bo człowiek stara się ocenić, czy to co bohaterowie robią jest moralnie dobre, czy nie, a jak już do czegoś dojdzie, to końcówka wszystko mu burzy :)
ja tam mysle, ze Ludzka Stonoga nie byla taka zla, jednak kilka zupelnych bezsensow psuje caloksztalt. Ponadto ludzie oceniaja to , bo to obrzydliwe, a nie obiektywnie, takie mam wrazenie.
Ja oglądałem 5. maja 2010, to już nie pamiętam. I mnie tam obrzydliwości raczej nie ruszają, a jak sprawdzam teraz to mu dałem 2/10. Chyba dlatego, że mnie nudziło i wkurzało tam coś.
O, a patrz, chociaż na filmwebie horror jest najczęściej oglądanym przeze mnie gatunkiem (138), to krzyków nie widziałem. W sumie jest parę filmów - klasyków, które muszę z tego gatunku jeszcze obejrzeć. To może dojdę do Krzyku 4 ;).
oj koniecznie nadrob :P serie krzyk bardzo lubie. 1 , 2 i 4 sa rewelacyjne, ale jednak 4 mnie najbardziej zaskoczyla jesli chodzi o morderce : >
Pewnie w końcu nadrobię, tyle że ostatnio mam jakąś taką niechęć do oglądania długich rzeczy. 45-minutowe odcinki Drużyny A, czy Star Treka: TNG wydają mi się przydługie, a co dopiero filmy ;). Ale pewnie w końcu mi to zmęczenie przejdzie, to wtedy mam parę rzeczy do oglądania, bo muszę jednak niektóre nadrobić. A na liście takich filmów mam, m.in. Fight Club.
ja jakos tez ogolnie ogladam wiecej seriali, gdzie odcinek trwa do 40 min, kiedys to ogladalem wiecej filmow. Co do Fight Club to rowniez swietne : >
Godziny Strachu, Piła, Prestiż, Iluzjonista, Teoria Chaosu, Gra, Szósty Zmysł, Cube - nie chce mi sie wiecej wymieniac
-Mgła ale nie ta ch**owa z tym stakiem czy czymś
-1408
-Sierociniec( może nie sama końcówka ale reszta filmu naprawde zaskakuje)
-Ring 2
itp.
Zejście to aż tak zaskakującego zakończenia nie miało a jeśli chodzi o moje typy to w Horrorach
Shutter (Tajlandzki)
The Ring
Orphan (no tutaj to naprawdę gdyby nie zakończenie film byłby nie wypałem) bardziej thriller z elementami horroru
A w Dramatach to jeszcze warty uwagi jest
Most do Terabitti (zawsze przy tym płaczę jak dziecko pewnie ze względu na wiarygodność i dobrą grę aktorów co buduje fajny klimat)