skoro jigsaw tak naprawde chcial, zeby Adam i Gordon przezyli ta pułapke i zeby byla ona dla nich wartosciowym przezyciem powodujacym zmiane dotychczasowego postepowania, to w takim razie, jaki wybor mieli bohaterowie ? co mogli zrobic, aby uwolnic sie z łacuchow, uratować siebie i rodzine lekarza ?
hehe dobre pytanie... w sumie to ja nie wiem, ale przecież Adam miał klucz na samym początku :D Czyli jednak Jigsaw jakąś szansę im dał ;p
cytuje: " on niechce żebyśmy przecieli łańcuchy. Mamy odciąć sobie nogi" "wokół was ukryte są pomoce dzięki którym możecie wygrać". Jigsaw dał im narzędzia które były kluczem do ocalenia- dwie ręczne piły. Adam pozbawił się w zasadzie dwóch szans na ocalenie. Na początku spuścił sobie klucz do łańcucha w otworze wanny. Pózniej spieprzył sobie piłe próbując przepiłować łańcuch. Tak więc podsumowując: tytułowa piła była szansą.
puzzle słyszałeś?? :D Powiedział to sam John Kramer :D No ale w sumie to ma chyba racje ;p
Ogólnie to co stało sie z dr.Gordonem po tym jak odciął sobie stope i wyczołgał się z pomieszczenia gdzie był uwięziony?.O ile pamięć mnie nie zawodzi to chyba nie wyjaśniono tego w żadnej z kolejnych części Piły.
Podejrzewam że za dobrze mu się nie powiodło. Miał marne szanse przeżycia... ale faktycznie nie wyjaśniono tego
a czasami nie został zamknięty w tym pomieszczeniu wraz z Gordonem na pewną śmierć, po tym jak ten udający trupa wstał?