mam 2 pytania:
-Czemu Zepp na końcu chciał zabić doktorka, skoro jego zadaniem było zabić jego żonę i dziecko aby przeżyć?
-Czemu Jigsaw wybrał na swoje 'ofiary' Adama i Doktorka?
Chyba niedokładnie oglądałeś. Po co chciał zabić doktorka? Po prostu uznał że Gordon nie wykonał zadania i nie był mu do niczego potrzebny. Jigsaw wybrał na ofiary Gordona i Adama bo ten pierwszy był jego chirurgiem i przekazał mu nowinę o tym że jest chory i zginie więc się trochę wkurzył. Adama wybrał bo on przecież fotografował doktorka. Swoją drogą film jest naprawdę rewelacyjny i zdecydowanie lepszy od sequelów.
- Wydaje mi sie ze dzialal w desperacji. Jego zadaniem bylo zabicie zony i corki Gordona jezeli ten (Gordon) nie wypelni swojego zadania. Jak wiemy skonczyl sie czas - Gordon przegral swa gre. Zepp powinien wtedy zabic swoich wiezniow (bo takie z kolei bylo jego zadanie) lecz oni mu uciekli. Mial w sobie trucizne i dzialal w desperacji. Szukal moze Jigsawa bo tylko on mial antidotum.
- Co do tego dlaczego wlasnie oni. On szukal takich ludzi zagubionych zle postepuajcych nie doceniajacych zycia. Czy sie wkurzyl ze ma raka i dlatego go wybral - watpie. Bo jak wiemy z nastepnych czesci swoja gre prowadzil juz wczensiej.
Zagubionych, źle postępujących, nie doceniacjących życia?
Dla mnie ten cały pseudofilozoficzny bełkot to tylko taki haczyk dla młodych widzów.
Yourex - na postawione przez Ciebie pytania najlepiej odpowiedzieć - "Bo tak". Nie doszukuj się tutaj jakiejś spójności, bo jej nie znajdziesz.