PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551616}

Piekło Dantego: Epicka Animacja

Dante's Inferno: An Animated Epic
2010
6,8 8,4 tys. ocen
6,8 10 1 8429
Piekło Dantego: Epicka Animacja
powrót do forum filmu Piekło Dantego: Epicka Animacja

obejrzałem ponieważ mam zamiar kupić grę o tym samym tytule i przyznam że ten film jest jedynie dobry :).

użytkownik usunięty
Pietek

też dałem 7/10, ale z grą nie mam nic wspólnego, co więcej o tym że jest to film na podstawie gry dowiedziałem się dopiero po obejrzeniu.
No i właśnie rodowód tłumaczy to ciągłe łubu-dubu na ekranie. Pomysł był świetny szkoda tylko, że film został sprowadzony do nawalanki bo temat zasłużył na ambitniejsze potraktowanie.
Kiedy zobaczyłem Dantego wbijającego kosę w głowę Charona i wywijającego jakąś kościaną kosą przeżyłem lekką konsternację- chyba najglupsza scena w całym filmie.
Ogólnie jednak udało się przedstawić w miarę dobrze tą historię i trochę dobrej fabuły jednak zostało. Dobry pomysł z tą kreską: dzięki temu film nie jest nudny.

ocenił(a) film na 9

Dobrze, że zrobili z tego animacje, a nie jakiś film przez to jest większa swoboda i świetnie tą swobodę wykorzystali w każdej klatce filmu.Dałem 9/10 ponieważ nie podobało mi się przejście z 8 na 9 kręg piekła. Na 8 chudzinka sprytny, a na 9 już szeroki w barach Koks