PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551616}

Piekło Dantego: Epicka Animacja

Dante's Inferno: An Animated Epic
2010
6,8 8,4 tys. ocen
6,8 10 1 8429
Piekło Dantego: Epicka Animacja
powrót do forum filmu Piekło Dantego: Epicka Animacja

Moje zdanie

ocenił(a) film na 4

Jak to zwykle bywa w japońskich animacjach, mamy tu do czynienia przede wszystkim z krwawą rzezią. Co innego, że na taką rzeź aż miło popatrzeć. Trzeba przyznać, że twórcom udało się stworzyć bardzo ciekawą wizję, każdego z kręgów piekła.
W polskim wydaniu drażni dubbing, zwłaszcza głos Beatrycze, który w dramatycznych momentach budzi śmiech.
Japoński reżyser, którego imienia nie sposób wymówić, na pewno nie stworzył dzieła, które na zawsze wyryje się w pamięci. Jest to jednak wspaniała rozrywka i poniekąd uczta dla oka. Na długie zimowe wieczory nada się w sam raz i może być wspaniałą rozgrzewką przed grą pod tym samym tytułem. 5/10.

ocenił(a) film na 8
Redil

To nie tak do końca japońska animacja, a reżyserów było sześciu;) Natomiast zgodzę się w zupełności jeśli chodzi o dubbing, ten faktycznie leży...

ocenił(a) film na 8
LuckyOne

6 ? To dlatego co chwile zmieniał wygląd i kolor oczu,brwi i włosów (!) ? To mnie właśnie drażniło. Było widać różnicę w stylu podczas oglądania filmu. Sam początek bardzo dobry, lecz końcówka lekko mnie rozczarowała. Ogólnie, fajna animacja.
I ten dubbing... na prawdę, okropny.