5,2 31 tys. ocen
5,2 10 1 31002
3,2 22 krytyków
Piep*zyć Mickiewicza
powrót do forum filmu Piep*zyć Mickiewicza

Zastanawia mnie jedno czytając wasze opinie, czy powszechny hejt się zakorzenił w naszej społeczności na temat polskich filmów

Film może nie jest wybitnym dziełem Wajdy, daleko mu do ciężkich dramatów jakie oferuje nam nasza kinematografia, nawet daleko mu do klasyków komedii polskich, lecz ma to coś

Pierwszy raz widzę by film przestawiał problemy nastolatków w tak współczesny sposób. Zbuntowana młodzież, zbuntowany nauczyciel to mieszanka wybuchowa którą ściągnęła zapewne do kina wielu młodych ludzi. W średni scenariusz wpisane jest to z czym mierzy się dzisiejszy licealista, z powszechnym hejtem , alienacja, alkoholem, z udawaniem bycia tym kim się nie jest by przypodobać się rówieśnikom.

Moja wysoka ocena spowodowana jest tym że pomimo szeregu gwiazd które mają swój dorobek artystyczny, widać również młoda krew, która wniosła coś innego nowego.

Spodziewałem się gnioda dostałem dobry film z genialnych Ogrodnikiem w roli głównej

A teraz moi mili niech fala hejtu się wyleje

ocenił(a) film na 7
bartos1992

Trochę szalony, trochę "amerykański" Dzieciaki świetnie grały i poruszał istotne dla młodzieży tematy. Dobrze wyważony aspekt społeczny, dramatyczny i komediowy