Nie rozumiem tych negatywnych komentarzy XD To takie typowo polskie, żeby narzekać na co się da. Ja na film osobiście pójdę, bo ciekawi mnie, jak wyglądają realia współczesnej polskiej szkoły. Z chęcią porównam ze swoimi wspomnieniami ;) A wszystkim maruderom polecam trochę wyluzować i podchodzić do życia z większym dystansem :P
Ojej, to nie do końca narzekanie co wytykanie rzeczy , które kłują w oczy. Modele (tak,tak) i aktorzy po 18-19 lat grają 15-latków (że klasa niby 2C). Nieskalana mową prawdziwych licealistów polszczyzna w sztywnych dialogach. No i tyle da się ocenić po trailerze, a umówmy się polskie filmy mają słabe trailery, więc film pewnie pooglądam.
To takie polskie. Jak tylko rodacy uczciwie stwierdzą, że coś im się nie podoba, to trzeba ic h poinstruować, że mają wyluzować, mają się śmiać i ma im się wszystko podobać. Polskie filmy są na dnie od kilkunastu już lat. Reżyserzy są oderwani od rzeczywistości, aktorzy ciągle ci sami, dialogi jak z parodii amerykańskiego sitcomu, kolory jak po wypraniu w mydle, a ciuchy jak salonu przy ulicy Nowy Świat. Ile można? Na tym etapie bardziej identyfikuję się z czarnoskórym imigrantem we Francji albo ze starymi pannami z Londynu, bo ich historie są przedstawiane w realistyczny i ciekawy sposób. Wypuszczanie kolejnych gniotów jako "polskie" zaczynam już odbierać jako plucie w twarz. Niech to reklamują wyłącznie nazwiskami reżyserów, niech się sami wstydzą.
To taka smutna prawda tak samo jak to, że jak coś ludzi zdenerwuje, zawiedzie, nie spodoba się to równają z ziemią, a jak jest fajne, to po co wystawiać ocenę? xD
Ja byłam i nie ma na co narzekać tak na prawdę. Fajny film z zdolną obsadą i ciekawą fabułą. Bardzo fajnie się bawiłam w kinie z koleżankami. Nie wynudziłam się jak na lekcji historii w mojej szkole.
Każdy ma prawo do swojej opinii :) Ja osobiście uważam, że warto obejrzeć ten film chociażby dlatego, że grają w nim początkujący jak i już doświadczeni aktorzy. Jest to powiew świeżości, ponieważ możemy zobaczyć wiele nowych twarzy. Ja byłam w kinie z córką i obydwie miałyśmy na kim zawiesić oko ;) Fabuła jak u muzyka oczywiście też nam się podobały. Nie nudziłyśmy się ani chwili :)
Ja nie mam większych uwag co do tego filmu. Dobrze się bawiłam :D Jestem w liceum także wczułam się w klimat. Ogrodnik jak zawsze idealnie odnalazł się w roli. Muzyka sztoss xD Świetny film na zluzowanie po długim tygodniu w szkole. Ode mnie polecanko.
No tak to jest :D Film według mnie bardzo fajny. Fabuła wymiata :D Nie można było tego lepiej zrobić. Cieszę się, że akurat ten film wybrałam na kinowy weekend.
Luz się przyda ;) Uroczy film dla młodzieży, ale też trochę starszych :D Poszłam bez żadnej wiedzy o tym filmie, nie miałam więc wysokich oczekiwań. Film okazał się super i jestem ciekawa co dalej. Oby była druga część! :)
Ja jestem z tych trochę starszych i cieszę się, że obejrzałam ten film. To jest zabawna komedia dla młodzieży, oki zgadza się ale też jest bardzo mądra. Nie wolno skreślać nikogo. Trzeba dawać ludziom szanse.
Oczywiście. Dystans do siebie i świata jak najbardziej jest wskazany. Ja tam polecam obejrzeć Pieprzyć Mickiewicza w kinie :> Fajnie było na chwilę przenieść się do świata szkoły, trochę pośmiać, a trochę przemyśleć niektóre sprawy :>
O, myślimy tak samo! Szłam do kina spodziewając się komedii i komedię dostałam :) Było w niej wiele ciekawych wątków, poruszane były też problemy dzisiejszych nastolatków. Mam nadzieję, że wiele osób wybierze się na ten film do kina.
Ludzie zawsze będą krytykować. Taki ich urok :D mi się podobał. Byłem z dziewczyną i ona też zadowolona, że wybraliśmy ten film.
Według mnie było bardzo dobrze, uśmiałem się w kinie- takie ananasy są w tej filmowej klasie :D a zamiast narzekać, najlepiej samemu wyjść do kina- nudy nie będzie ;)