Pierścień Nibelungów

Ring of the Nibelungs
2004
6,8 9,0 tys. ocen
6,8 10 1 9004
3,5 2 krytyków
Pierścień Nibelungów
powrót do forum filmu Pierścień Nibelungów

Witam i pozdrawiam na poczatku wszytkich czytajacych. Otuz mialem ostatnio okazje ogladac ten film i czytajac komentarze postanowilem dozucic swoje przyslowiowe 3 grosze..
Otuz ogolnie film mi sie podobal zadko sie produkuje takie filmy a tym bardziej jako telewizyjne, podzielam opinie niektorych ze pierwsza czesc stanowczo lepsza, a w drugiej juz akcja jest zbyt rozwlekla, no i ten koniec ja rozumiem dramatyzm opowieści ale to jest baśń a wedlug mnie basnie powinny sie dobrze kończyc itd..jak dlamnie mozna by nawet bardziej rozwinać watek i zrobic z tego mini serial. No i ta tytulowa klatwa, moze mnie oswiecicie coto bylo bo nierozumiem naczym polegala, jesli chodzi o zadze tego skarbu to on niemusial byc przeklety zawsze ludzie byli pazerni na zloto. Jak juz mowilem mozna bylo to bardziej rosciagnac. Ale wedlog mnie niema sensu sie klucic jaki jest film kazdy inaczej go odebral i kazdy mial inne wrazenia podobnie zeby wyrazic opinie poto jest ta opcja, z wyjatkiem jednej dosc chamskiej wypowiedzi, nierozumiem poco obrazac albo bluzgac..
Co do muzyki wielokrotniej tu potepianej przez niektorych, a niektorych poszukiwanej. Moja opinia jak na klimat filmu byla dobra muzyka a tych co niemoga znalesc tytulowej piosenki podaje tytul jak go szukac ja znalazlem jako.. "Katie Knight-Adams - Riding On The Rocks.mp3".[emule].dla tych co nadal maja problem moje gadu 398031 to jakos sie przesle.
Moja ocena ogolna jest pozytywna niejest to arcydzielo ale warto obejzec (zeby jeszcze ten koniec byl inny..heh)..Dzieki za uwage i cierpliwosc i prosze mnie niekarcic gdyz wyrazilem swoje zdanie.