Pierścień Nibelungów

Ring of the Nibelungs
2004
6,8 9,0 tys. ocen
6,8 10 1 9004
3,5 2 krytyków
Pierścień Nibelungów
powrót do forum filmu Pierścień Nibelungów

Czy może ktoś podać, w których minutach występuje Robert, bo film okropny ;/

slicznotka016

pamietam tylko, że był w około 36 minucie. ale wyszedł ohydnie, jak zawsze zresztą xD

ladraqkumeia

Gra Gyslera więc musiał grać więcej niż jedną scenę,na szczęście nic nie popsuł był tylko całkiem niewyraźny,a film jest świetny to chyba najlepsza ekranizacja starego dobrego mitu bo te wcześniejsze za nie był tak dobrze zrobione.

szarit

Pieśń o NIbelungach to nie jest mit !!!! To średniowieczny germański EPOS bohaterski z ok. 1200 r.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Epos

pixi222

Epos opiera się na opowieściach zawartych w Eddach, "Sadze rodu Wölsungów" i "Sadze o Dytryku" z XIII w. (Dietrichsage).

pixi222

Saga o Volsungach wchodzi w skład mitologi skandynawskiej,nie tylko jest w Eddach(a czym są Eddy jak nie mitami ,legendami i podaniami ?),a ten film jest właśnie mieszanką mitu skandynawskiego i eposu a raczej różnych wersji eposów i dla tego uważam że dobrze napisałam.A sam film jak najbardziej polecam.

ocenił(a) film na 1
ladraqkumeia

pojawia się dokładnie w 27 min. kiedy bawi się ptaszkiem na placu
i tak przy wszystkich :>
a film ten to straszny gniot, ciężko wysiedzieć
główny bohater ma taki wstrętny ryj że co chwilę popijam nimeralke żeby nie zarzygać telewizora

ocenił(a) film na 9
slicznotka016

Nie znasz się :)

slicznotka016

ohhh robert, jaki on przystojny, grał w zmierzchu...
piękny komentarz, teraz mój, film rewelacyjny, robert jak zwykle tragiczny.

slicznotka016

Piate, albo czwarte zdjęcie tutaj na filmwebie... Macie to swoje "bożyszcze"

Film , ani Pattison mnie osobiście nie przypadły do gustu xD [Patt w żadnej postaci]

Cpt_Pchelka

sorki, zdjęcie szóste, błękitne tło :P

slicznotka016

Film taki sobie, ale warto było zobaczyć Patka w tej fryzurze. Kristanna też jest miła dla oka.

ocenił(a) film na 7
slicznotka016

"Czy może ktoś podać, w których minutach występuje Robert, bo..." ten pseudoaktorzyna jest tak okropny, że planuję wtedy wychodzić sie odlac do toalety ;/
Zakupiłem już beczke piwa na te okazję :P

użytkownik usunięty
slicznotka016

Dwa gole samobóje.
Nie mam nic do zarzucenia temu aktorowi, nawet jeśli gra w słabych filmach o wampirach (taki zawód). Niemniej deprecjonowanie obrazu którego się nie rozumie i gorączkowe, fanowskie szukanie w sceanach idola by na niego popatrzeć wydaje mi się obciachem.

ocenił(a) film na 8

Film okropny? Chyba Robert okropny:/
Kolejna fanka głupiego filmu o wampirach które świecą w słońcu:D

draco127

Robert, ( jako Edward ) na szczęście nie jest taki zauważalny w tym filmie. Wydaje mi się, że to może dlatego, że film ten powstał dużo wczesniej niż to dziadostwo "zmierzch" , wiec dlatego go nie przyrównuje do tamtej roli, na szczęscie!, bo nic dobrego by z tego nie wynikło :D.

ocenił(a) film na 8
_kasja_

A wg mnie koleś zagrał tutaj dosyć przyzwoicie. I, o dziwo, wcale mnie nie wkurzał, co jest już dużym postępem, biorąc pod uwagę sagę "Zmierzch" xD

ocenił(a) film na 8
black_eye

Się nagrał najwięcej.......

ocenił(a) film na 7
slicznotka016

27;40
Wypuszcza gołębie z tą damulką.

ocenił(a) film na 8
slicznotka016

heh, na pewno ktoś oglądał i spisywał w których minutach występuje, a teraz wypisze wszystkie sceny wypełniając twą próżność.

slicznotka016

pan od wampirow jak zwykle gra jedna mina nic nowego w kazdym filmie w ktorym gral niestety ma jedna twarz.

slicznotka016

Giń.
Film jest spoko. A Pattinsona chwała Bogu nie zauważyłam nawet.

ocenił(a) film na 7
slicznotka016

Film jak najbardziej w porządku, a Robert zagrał naprawdę przyzwoicie jak na jego możliwości - nie jest tak flegmatyczny jak we wszystkich filmach od 2008r. Zresztą ja tego nie rozumiem, chłopak kiedy jest bohaterem pobocznym nawet się prezentuje (w "Harrym Potterze" był okej, choć nagrał się tyle ze hoho), a gdy dostaje główną rolę to jest po prostu koszmarny.

bunnylune

Może za bardzo przejmuje się swoją rolą? :P

ocenił(a) film na 7
TheNekokuroi

Kolejne potwierdzenie teorii "miej wy*ebane a będzie ci dane" ;D

bunnylune

[ejmen] :P

ocenił(a) film na 8
bunnylune

heh potwierdzam