Pierścień Nibelungów

Ring of the Nibelungs
2004
6,8 9,0 tys. ocen
6,8 10 1 9004
3,5 2 krytyków
Pierścień Nibelungów
powrót do forum filmu Pierścień Nibelungów

Ciekawa wciągająca historia, miłośc, smoki, intryga, czary ... starsznie miałem ochote zobaczyc sobie taki wlaśnie film, normalnie nie jestem az takim fanem fantasy :)

Choc film ten nie odbiega za bardzo od schematów familijnych (i nie tylko) filmów fantasy, to jednak historia jest tu prowadzona bardzo ciekawie i sprawanie. Pierwsza częśc filmu zdecydowanie lepsza od drugiej, ale końcówka mało tego, że zaskakująca to jeszcze bardzo udana.
Fajny to po prostu film. Byc może inaczej w pewnych sprawach postąpiłbym niż główny bohater, ale nie jest to jedyny taki film. Nie ma co się rozpisywac... Poza tym moja kochana babcia uznała, ze Benno Fürmann to "prawdziwy mężczyzna". A mi on jakoś nie przypadł do gustu :)) Przypadła natomiast i to bardzo Kristanna Loken! Nie pierwszy raz zresztą bo przypominam sobie, że grała też w Terminatorze 3. Ale tutaj.... jako nieutraszona królowa śniegu (Islandii no! :)we futerku z foki zapewne i pasie cnoty... Piękna... Szkoda, ze nie bylo jej więcej w tym filmie.

Ogólnie pozytywne odczucia po seasnie. Jak w tytule: idelany na rodzinny seans, obżerając się słodyczami itd, itp. :)

pzdr.