Widziałam ten film juz dosc dawno, ale zrobilabym to raz jeszcze. Tylko dlaczego go nigdzie nie ma :/ ? Moja nauczycielka od polskiego pozyczyła mi go. Miałam zrobic recenzje. Pierwsze wlaczyłam go, ale gdzies za 20 min wylaczylam, bo mnie w ogole nie wciagnał i w ogole uznałam, ze jest głupi. Ale pomyslałam , ze i tak bede musiała zrobic zadania i tak, wiec wlaczylam go raz jeszcze i wtedy juz go nie wylaczyłam. Film byl poprostu swietny. W pewnym momencie nawet sie popłakałam. Zrobił na mnie duze wrazenie. Moge z czystym sumieniem powiedziec, ze był to najlepszy film jakikolwiek ogladałam, a widziałam ich juz dosc duzo:). Naprawde polecam wszystkim!!!!!!!!!!!!!!
W pełni zgadzam z przedmówcami. Film rewelacyjny. Bardzo poruszający. Przemawia i do młodzieży, i do starych wyjadaczy. Kilka lat temu desperacko szukałem czegoś podobnego, tj. chodziło mi o wiarygodne i emocjonujące pokazanie nakręcającej się spirali agresji w szkole, aby móc to później pokazać młodym ludziom i podyskutować z nimi o tym. Jaka szkoda, że nie znałem wtedy jeszcze "Pif-paf. Jesteś trup.". Próbowałem użyć do tego celu "Słonia" Gusa Von Santa, lecz zupełnie się nie sprawdził. Ma zbyt wyrafinowaną formę. Większość nic nie zrozumiała i tylko byli znudzeni. Myślę, że z "Bang-bang" byłoby inaczej.