Rzeczywiście film podobny do naszej klasy ? Estoński film wywarł na mnie duże wrażenie i ciekawie byłoby obejrzeć coś podobnego. Zwłaszcza iż ocena i opinie są bardzo dobre. Polecilibyście film osobie, której podobała się nasza klasa?
Nie, film całkowicie nie jest zgodny z wydarzeniami z filmu "Nasza Klasa". Również kiedy oglądałem tamten miałem nie miłe odczucia zwłaszcza gdzie była scena na plaży, ale "Pip-Paf Jesteś Trup!" wcale nie jest powiązany z tamtym. Co prawda tutaj też chłopak jest gnębiony przez rówieśników, ale nie jest tak poruszający jak ten Estoński. Możesz obejrzeć, jest w sam raz na raz.
No i obejrzałem. Film jednak nieco różni się od naszej klasy, ale jest całkiem dobry. Jednak estoński film uważam za lepszy. Mogę polecić wszystkim.
Każdy ma swoje gusta. Dla mnie osobiście "Pif-Paf Jesteś Trup!" jest słabym filmem. Obejrzałem go raz i mi wystarczy. Jest mi po prostu obojętny. Kiedy zabierałem się do oglądania liczyłem na coś dobrego, coś jak "Nasza klasa". Myślałem, że wydarzenia w tym filmie będą bardzo podobne do wydarzeń tamtego . Nie jest to coś tragicznego żeby wstawiać negatywną ocenę ale dobrej też nie wstawię. Typowa produkcja telewizyjna i tyle.
są gusta i gusciki, ja osobiscie dawno nie dałęm filmowi 10/10 a według mnie ten film zasluguje na to i powinno sie go pokazywac na zajeciach w szkole zamist pana tadeusza... moze nie bylo by takich problemow wcale lub napewno mniej...