PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143194}

Pif-Paf! Jesteś trup!

Bang, Bang, You're Dead
2002
7,6 19 tys. ocen
7,6 10 1 18941
8,0 4 krytyków
Pif-Paf! Jesteś trup!
powrót do forum filmu Pif-Paf! Jesteś trup!

Ta jedyna jak narazie recenzja zamieszczona na tej stronie pokazuję, że skostniałe reguły są najmniej potrzebne w pisaniu. Emocjonalna, w 100% zgodna z emocjami z filmu, może nawet jako forma wykrzyczenia.
Pozdro dla autora.

Picu

Bardzo mi się podoba ta recenzja!Brawo dla autora.Jeszcze nie oglądałem tego filmu i nie mogę się doczekać piątku!

ocenił(a) film na 10
Dawid20

Poczekaj aż obejrzysz cały film ;)

Nie mogę się doczekać na Twoją recenzję!

virit

POKOLENIE...CHYBA JUŻ NIE JPII

Czy kiedy ktoś niszczy Ci życie masz prawo do tego,aby zniszczyć jemu życie?Czy "oko za oko" to dobre wyjście?Z otaczającego nas świata i z tego filmu wynika,że nie koniecznie...

O filmie dowiedziałem się całkiem przypadkiem!Jeszcze tydzień temu nie wiedziałem,że istnieje takie coś co nazywa się Pif-Paf!Jesteś trup!Widząc oceny na różnych portalach filmowych nie tylko polskich oraz czytając opinie wielu ludzi zasiadłem do telewizora z przekonaniem,że oglądnę świetny film z dobrze napisanym scenariuszem i doborową obsadą.I wiecie co?NIE zawiodłem się!
Na pierwszy plan rzuca się główny bohater a raczek grający go aktor.Podejrzewam,że gdyby nie on film straciłby dużo ze swojej wartości jednak Ben Foster świetnie wywiązał się ze swojej roli więc nie ma się czego czepiać:D Aktorzy drugoplanowi również dali radę uzupełniając cała historię.Film wzbudził we mnie duże emocje.Praktycznie od początku czułem ogromną bezsilność i gniew kiedy były sceny szykan uczniów.Pif-Paf... już ma kilka lat na swoim karku jednak główny problem o którym mowa wcale nie zniknął(mam na myśli m.in.niedawne wydarzenia z Finlandii gdzie nastolatek zastrzelił kilku uczniów).Świadczy to o tym,że agresja,przemoc i nienawiść wśród uczniów nadal ma miejsce i raczek przez dłuższy czas jeszcze pozostanie póki się czegoś nie zrobi.
Jedynym mankamentem filmu(na pewno nie zaliczyłbym tego do minusu)jest to,że kończy się nierealnie optymistycznie.Mam rozumieć,że Ci klaskający po przedstawieniu oprawcy bo inaczej nie można ich nazwać ze smutnymi twarzami symbolizują poprawę i pokazują,że już wszystko będzie cacy co w rzeczywistości bardzo rzadko się zdarza a może nawet w ogóle!Może przesadzam i wyolbrzymiam problem jednak z uwagi,że jako dziecko a później nastolatek miałem wątpliwy zaszczyt chodzić do polskiej szkoły to z doświadczenia wiem jak ciężko być w szkole i jeszcze jak trudniej te problemy rozwiązać.Z założenia film ma za zadanie pokazać problem u uświadomić wszystkim co tak naprawdę się dzieje w miejscach w których uczą się nasz pociechy i to uważam za główny plus tego arcydzieła(?)
No nic zeszedłem trochę tematu więc w skrócie:Każdy znawca dobrego kina nie obawiający się trudnych tematów powinien oglądnąć ten film i wyrobić sobie podejrzewam dobre zdanie o nim:)

+ Świetna gra aktorska
+ Pokazanie problemu
+ Realistyczne dialogi
+ Klimat
+ Całość!

- Dam spokój z tym zakończeniem:D Film był na prawdę dobry!

A teraz mogę spokojnie zasiąść w fotelu i oglądnąć TO jeszcze raz i podejrzewam,że nie ostatni...

użytkownik usunięty
Dawid20

pozwolę sobie przytoczyć pewien cytat "szkoła to piekło przez które każdy musi przejść" i muszę zauważyć ze w pełni się z nim zgadzam bo tak na prawdę nie jedna osoba cierpiała przez osoby przedstawione w tym filmie

ocenił(a) film na 10
Picu

aż się wzruszyłem :)
dzięki za docenienie :)

a tu jest króciutka do Małej Miss, diabelsko mi się ona podoba:P
http://nebada.blox.pl/2007/04/Przegrani-i-zwyciezcy.html

pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Picu

Khe khe, recenzja?

recenzja - omówienie i ocena dzieła literackiego, spektaklu teatralnego, koncertu itp., zwykle publikowana w prasie (źródło: pwn)

Tu o samym dziele są bodajże ze 2 zdania na cały wypocony tekst. Reszta to jakaś próba odniesienia się do poruszanej przez film tematyki.

Cokolwiek to jest, recenzją bym tego nie nazwał :/

ocenił(a) film na 9

zamiast do encyklopedii zajrzyj do faq, bo może o trochę innej "recenzji" mówimy :)

bardzo fajna recenzja.

ocenił(a) film na 10
sten44

Tylko, że już ją na 'wszelki wypadek' usunęli...