Piknik

Pescuit sportiv
2008
6,6 77  ocen
6,6 10 1 77
6,5 2 krytyków
Piknik
powrót do forum filmu Piknik

6/10

ocenił(a) film na 6

Nie jest to może najwspanialszy reprezentant kina rumuńskiego, ale niewątpliwie oddający jego specyfikę - powolny, zbudowany na dialogach, przykuwający formą (tutaj jest to pierwszosobowa perspektywa zdarzeń). Reżyser precyzyjnie rozgrywa tę pół-poważną psychodramę o manipulacji i manifeście ideałów, ale gdzieś pomiędzy irytującą formą, a nużącymi dialogami, skazuje widza na obojętność względem rozwoju wydarzeń. Nie przekonuje też końcowa puenta. Urokliwa Maria Dinulescu!

ocenił(a) film na 6
eon_blue

Postać Any/ Violety świetna, moim zdaniem najciekawsza w całym filmie. Ogólnie film OK, ale trochę irytował mnie sposób prowadzenia kamery, jak dla mnie zbyt to chaotyczne. Ale muszę przyznać, że ciekawa koncepcja oddaje punkt widzenia poszczególnych bohaterów na sytuację, w których się znajdują.

ocenił(a) film na 7
miszmisz

W Kinie Muza w Poznaniu była aktorka grająca kochankę, i mówiła że trudno jej sie grało te sceny, ponieważ musiała praktycznie grać z kamerą, aktor był obok. Jak dla mnie kamera była jedną z większych zalet tego filmu. Film kosztował 2000 Euro (!), więc daję siodemkę na zachętę.

ocenił(a) film na 6
Nienasycony_Buhaj

Też odwiedziłam Muzę w trakcie Przeglądu kina rumuńskiego. Fajnie spędzony weekend ;) pozdrawiam