17.03 marca film ma na świecie premierę BD/DVD, a u nas jeszcze w kinach go nie było... Gdyby nie to, że tu KONIECZNY jest dubbing, już dawno bym go spiracił, proszę pana genialnego polskiego dystrybutora.
dystrybutor nastawia się na zysk i czeka na ferie zimowe żeby rodzice przyszli do kina z dzieciakami
Jak wytresować smoka 2. Dokładnie to samo: 16 maja premiera światowa, 20 czerwca premiera w Polsce. Nie potrzeba świąt, ferii czy innych cudów wianków - dobry film się sprzeda zawsze i wszędzie. Ja nie wytrzymałem, spiraciłem, film był spoko, a teraz poczekam na premierę na błękitnym krążku. Na mnie leniwe kina nie zarobią.
wiesz zawsze premiera dvd/bluray może zostać przełożona...no u nas tak jest Polska jest krajem zacofanym ale imperial ktory to ma wydawac daje z czasem filmy to zalezy niektore sa wczesniej niektore pozniej
Jestem pechowcem, gdyż mnóstwo filmów, które bardzo chciałem zobaczyć, miało w Polsce kilkumiesięczne opóźnienia. Sweeney Todd trzy miesiące, pierwszy Hobbit miesiąc, Grand Budapest Hotel prawie dwa miesiące, Prometeusz miesiąc. Cholera człowieka bierze.
ja lubie ten Kraj mam prawo mieć swoje zdanie a ty tak sie nie nerwuj ponieważ nie masz wpływu na to co mam na myśli
A Polska w wielu kwestiach jest zacofana mentalnie oraz produkcyjnie, więc co do tego trzeba przyznać ralcję, ale fakt, że ktoś jest realistą i dostrzega problemy nie jest powodem aby kazać mu "wypierdalać z tego kraju" trochę kultury.
Coś ci się pomieszało! Nikt normalny tak nie uważa. Każdy wie, że zacofane kraje są na wschód od Polski.
Zależy w jakim sensie jest zacofana Polska...
Gry i sporo filmów są produkowane (wytłaczane) w Polsce i to nawet nieraz z 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem, najdziwniejsze jest to, że po premierze dopiero po półrocznym zaleganiu w magazynach wychodzą na rynek...
Ogólnie o tym piszę wytłaczane owszem ale stoją w magazynach i czekają na premierę i to jeszcze opóźnioną a o filmach w kinach nie wspomnę jak Polska wydaje chodzi o dystrybucje kinową np film pt oculus w Usa premiera była tamten rok u nas koniec marca tego roku