PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740649
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
Mia_Rose

Już się popodniecałaś?

To teraz idź i odrób lekcje.

femles_CS

Po to go napisałam, żeby pannica taka jak Ty się pytała..."dlaczego?! Daj sobie spokój dziewczyno, bo czepiasz się nie wiadomo czego?!Nie wiem, może chcesz w jakiś sposób zabłysnąć?

Mia_Rose

Nie, jeszcze nie!!!A szkołę już dawno mam za sobą!!!

Mia_Rose

Jak chcesz sobie pooglądać PzK to lepiej DVD wypożycz bo na TVP znowu spartolą tłumaczenie.

Mia_Rose

Nie muszę wypożyczać, bo tak się składa, że posiadam ten film już od dawna. To, że napisałam tą informacje nie oznacza, że mam zamiar oglądać to w telewizji!

Mia_Rose

A po co wogóle ten temat napisałaś? Żeby się dowartościować?

femles_CS

W czasach bez telewizji,radia,internetu jestes jak znalazł. Co byśmy bez ciebie zrobili.

Mia_Rose

Po to go napisałam, żeby pannica taka jak Ty się pytała..."dlaczego?! Daj sobie spokój dziewczyno, bo czepiasz się nie wiadomo czego?!Nie wiem, może chcesz w jakiś sposób zabłysnąć?

Mia_Rose

Co masz jeszcze ciekawego do powiedzenia na ten temat?

Mia_Rose

Nie ma to jak się zbłaźnić na forum.

1. Po prawej stronie pisze, że film będzie w TV, nie wiem po jaką cholerę to pisałaś na forum, albo jesteś głupia, albo ci się nudzi.
2. "Po to go napisałam, żeby pannica taka jak Ty się pytała..."dlaczego?!" - Po pierwsze: nigdzie nie napisałam słowa "dlaczego?!" kłamczucha z ciebie. Po drugie: nie mam jakichś szesnastu, siedemnastu lat, żebi pisać do mnie "pannica"
3. "Daj sobie spokój dziewczyno, bo czepiasz się nie wiadomo czego?!" Czepiam się twojej głupoty, trzeba uważać co się pisze
4. "Nie wiem, może chcesz w jakiś sposób zabłysnąć?" - Nie to nie to. Na jasnowidza się nienadajesz. Uwielbiam być złośliwa i wredna. Taki fetysz.
5. "Co masz jeszcze ciekawego do powiedzenia na ten temat?" - podniecasz mnie, mrau

Mia_Rose

Dużo czasu zajęło Ci myślenie nad odpowiedzią.Dobrze wiem, że po prawej stronie wyświetla się informacja dotycząca emisji filmu.Akurat jak zakładałam ten temat to jej jeszcze nie było, jeśli chcesz wiedzieć.A no i rozumiem,że nie masz siedemnastu lat, bo pewnie masz z osiemnaście...Fakt jesteś wredna, ale to już wiedziałam po pierwszej Twojej wypowiedzi.

Mia_Rose

Do ww. wypowiedzi dodam tylko,że ja jak i pewnie wszyscy wchodza na konkretny film w gdy zobacza jego zwiastun w gazecie badz telewizji. Wiec takie pisanie wedlug mnie jest zbyteczne. Nikt raczej nie chodzi po Filmwebie po kazdym filmie i sprawdza czy moze nie bedzie ich transmisji w telewizji. No chyba ze ma duuzo czasu.

Mia_Rose

"Dużo czasu zajęło Ci myślenie nad odpowiedzią." - nie zgadłaś. Chociaż byłam na Filmwebie, to do twojego tematu nie zaglądałam, bo pisałam gdzie indziej, zresztą co ja ci się będę tłumaczyć.

"A no i rozumiem,że nie masz siedemnastu lat, bo pewnie masz z osiemnaście..." - no i znowu nie zgadłas, co za pech!

"Dobrze wiem, że po prawej stronie wyświetla się informacja dotycząca emisji filmu.Akurat jak zakładałam ten temat to jej jeszcze nie było, jeśli chcesz wiedzieć." - wiem, ze jej nie było. Ale mogłaś się skapować, ze później taka informacja się pojawi.

"Fakt jesteś wredna, ale to już wiedziałam po pierwszej Twojej wypowiedzi." - jakaś ty spostrzegawcza! Zaimponowałaś mi normalnie...

Mia_Rose

To rozpatrywanie sensu założenia tego tematu zrobiło się już strasznie nudne, więc uważam go za zamknięty.

Mia_Rose

bla bla bla bla bla

femles_CS

No cóż za elokwencja, brawo, pokazałaś właśnie swoją dojrzałość.
Zresztą wszystkimi swoimi wypowiedziami tutaj już ją pokazałaś, jakże to trzeba być żałosnym żeby nie mieć nic innego do roboty tylko prowokować i obrażać Bogu ducha winną dziewczynę bez jakiegokolwiek powodu. Tak, bez powodu, bowiem tematy przy filmach informujące o przyszłej emisji to już tradycja na Filmwebie. To że Ty nie rozumiesz ich sensu to Twój problem ale niektórym to się przydaje – nie jesteś pępkiem wszechświata.

Dzięki za info Sylwio i pozdrawiam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
femles_CS

Popieram Panią Kapitan;D

Mia_Rose

Dziex ;D

femles_CS

właśnie oglądałam tą zapowiedź na TVP1 i co kupa śmiechu napisali Orlando Blum

Paz_Vega

Telewizja Polska, jak sama nazwa wskazuje. Wzięli sobie do serca spolszczenia.

To straszne jest XD.

Paz_Vega

He he, serio tak napisali? To nawet lepsze od wczorajszego “Wasilewski był spokojny, bo wiedział że ktoś zaraz pokryje jego lukę...” podczas meczu. Również na jedynce oczywiście...

Argento251

Serio, serio. Zaszpanowali własną czcionką i zaprezentowaniem obsady. Z BLUMem na czele, oczywiście ;)

ocenił(a) film na 5
Mia_Rose

I znowu pierwsza częśc w TV ;/
Rok temu tez byla pierwsza część..

A drugą cześć puszczą - kiedy - ?
(Za co im płacimy abonament)

Cattheriine

mogli by co tydzień puszczać kolejną część...tak jak to zrobili ze Star Wars szkoda,że niedokończyli

a abonament to płacimy na "gwiazdy" telewizji polskiej i na kolejne odc. Mody na sukces

ale i tak okres powakacyjny jest fajny bo przynajmniej raz na tydz. puszczą jakąs nowość tak jak np. tvn który notorycznie powtarza filmy od wakacji moim zdaniem dobrze się sprawuje i sporo premier ma

Paz_Vega

Tak, ale powinniśmy rozróżnić programy publiczne od komercyjnych. Tvn możemy porównywać z Polsatem, TV4, ale nie z jedynką. Ja nie wymagam od niej ani nowości ani wielkich hitów, a po prostu dobrego kina. No ale mimo tego i tak macie rację – nawet z tej roli telewizja publiczna nie umie się wywiązać. Są pojedyncze przebłyski typu “uczta kinomana” “kolekcja kinomana” czy “kino nocnych marków”, od czasu do czasu poleci prawdziwa perełka np. “Carrie” “Winnetou” “W samo południe” ale to zdecydowanie za mało i zbyt rzadko...

Argento251

masz racje (...)"pojedyncze przebłyski typu “uczta kinomana” “kolekcja kinomana” czy “kino nocnych marków"(...) są dobre no i plus,że nie ma reklam.
Zresztą tvp1 często puszcza mniej znane filmy,starsze w porównaniu do tvn a to dla mnie plus.

ocenił(a) film na 7
Paz_Vega

Ech, zamiast kolejny raz puszczac w TV pierwszych piratów mogli by puścic coś innego. Jaka stacja puszczała w ciągu osatnich 5 lat Dolarową Trylogię Sergio Leona? O ile mi wiadomo żadna, i to jest błąd.
Niestety, wyniki oglądalności udowadniają że lepiej dac hitowego blockebustera, ale trudno się mówi.

JaszczurXP

Nie przesadzajmy z tym narzekaniem w złą stronę. Niech puszczą to „coś innego” nie „zamiast” (by nie urazić nikogo) tylko „dodatkowo”. I tak nie wyobrażam sobie filmu Sergio Leone w godzinie największej oglądalności, niech młodsi widzowie mają ją dla siebie, nie przeszkadza mi to i nic nie stoi na przeszkodzie by po nim dać coś dla starszych wyjadaczy.
A propos tej Trylogii Dolarowej, to zdaje mi się że na Polsatowskich kanałach, głównie Tv4 została ona cała wyemitowana. Niestety nie hurtem, jedna część po drugiej, ale zawsze...

Argento251

A propos jeszcze sensu zakładania takich tematów informujących o emisji – są one najbardziej przydatne właśnie w takich sytuacjach gdy z ciekawości chcemy zobaczyć kiedy dany film leciał w przeszłości w telewizji i na jakim kanale. Przykładowo, kiedy było emitowane „Za garść dolarów”?
I odpowiedź:
http://www.filmweb.pl/topic/661969/TV4+%29.html

ocenił(a) film na 9
Mia_Rose

Bardzo się cieszę, że będę go mogła znów obejżeć, gdyż bardzo lubię ten film i aktórów w nim grających :) pozdrawiam serdecznie :) p.s. jakaś kłótnia wyżej jest w ogóle bez sensowna i zabawna ale to szczegół, niech dziewczyna taki temat se zakłada a przynajmniej ludzie się dowiedzą, że ten film puszczają i tyle :)

millcia

Heh, wow, Jedynka poprawiła Bluma na Blooma xD. Widocznie ktoś im uświadomił, że wypada się czasami zorientować w nazwiskach aktorów^^.

aredhela_4

Coś się często im te literówki ostatnio zdarzają. Ale i tak rzadziej niż polsatowi - pamiętam jak ostatnio przetłumaczyli Otchłań na... Odchłań :D
Ale i tak nic nie pobije ich pomyłki sprzed 10 lat - zamiast napisać "Ostatni Jednorożec" napisali... "ostatni Nosorożec" :D:D:D:D:D:D

Eclipse

fajnie ale ciekawe czy będzie 2 część w telewizji

ocenił(a) film na 9
kamilx98

tłumaczenie nie było zbyt dobre..ale mam nadzieję że puszczą drugą część ! :D