PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Uwielbiam "Johnnego Deppa" Jack Sparrow według mnie zagrał znakomicie, śmiesznie i tak komicznie :-D - Co do piosenki to w np. BearShare wpisz Piraci z karaibów lub Pirates of Caraiben i powinieneś ściągnąć :)

użytkownik usunięty
Fisher_7

Johnny Depp zagrał znakomicie
=]

Fisher_7

popieram założycielkę tematu!:D

Cpt_Pchelka

tak, Johnny Depp świetne, perfekcyjnie zagrał. nikt nie mógłby go zastąpić.

Fisher_7

Droga Fisher! Popieram Cię!!!!!! :) [sorry, ale za króki koment]

Fisher_7

*ech, znowy sorki za pomyłkę w literówce: "krótki" miało być ;P

howaboutmagictrick

Ja raczej się tutaj nie zgodzę, film owszem bardzo lubie,i również uważam że Depp zagrał w nim fenomenalnie, ale nie jest to obraz na miarę Oskara, zgadzam się natomiast z nagrodzeniem takich filmów jak Władca Pierścieni bo według mnie zasługują na niego,Piraci to jedynie czysta rozrywka, przygodówką która się mile ogląda, która jest dobra ale nie aż tak by otrzymać ową nagrodę(no może za efekty specjalne, i role Deppa-ale tutaj byli już nominowani),ale..to tylko moja opinia.
Pozdrawiam
Edward

Edward_Nozycoreki

Piraci z Karaibów nie są czystą rozrywką, przygodówką to jeden z lepszych filmów o piratach. tak, Johnny Depp idealnie zagrał. a efekty specjalne były boskie.

ocenił(a) film na 1
selesta

"to jeden z lepszych filmów o piratach"

Tak, Oskara za najlepszy film o piratach, haha, to nie ma z piratami wiele wspólnego, ten film jest tylko bajką i fikcją na temat piratów.

Ania_Komarek

Oskara hehe za ten film w kategorii: film o piratach nie dałabym. ale za efekty specjalne czy wspaniałą grę Johnny'ego Deppa - tak. może i jest bajką i fikcją, ale za to świetnie pokazaną.

ocenił(a) film na 3
selesta

Jak dla mnie to mierny film o piratach. Czysta przygodówka, rozrywka i nic więcej. Tylko bajeczka. Depp zagrał dobrze,ale proszę, to nie było takie ekstycujące. Sama uważam tego aktora za b.dobrego, ale ten jego Sparrow mnie irytuje. Po prostu stać go na więcj. Oscar? Za co? Aha, rozumiem. Jeśli film jest bardziej kasowy (czyt.ludzie walana niego drzwiami i oknami)to zasługuje na Oscara. Gdzie się podziały dawne, piękne czasy gdy patrzono na film pod kątem scenatiusza lub aktorstwa?
Kiedyś Oscara dostawały filmy tj."Amadeusz", a teraz kolejne części LOTR, bo tak wypada.

Ahoj załogo!

miss_Bolt

właśnie tak nie jest. Depp świetnie i idealnie zagrał Sparrowa, który w jego wykonaniu nie jestem irytujący. ale każdy może mieć swoje zdanie na ten temat...

ocenił(a) film na 3
selesta

Depp dobrze zagrał Sparrowa, bo zdaje się pod niego była pisana ta postać. A irytuje mnie to ze aktor się marnuje, bo ma talent, a gra w filmach dla dzieci. jak widac będzie grać w nieskończoność bo kolejne części Piratów w drodze...

miss_Bolt

nie wszystkie filmy Deppa są dla dzieci. raczej częściej gra właśnie dla dorosłych, np. "Rozpustnik" z jego główną rolą. a to, że nagrywają kolejne części piratów - super!

ocenił(a) film na 3
selesta

To miło, ze się cieszysz. Ale mi jednak jest szkoda ze ludzie będą kojarzyli JD tylko z Piratami. Chodzi mi o to, ze on miał wiele dobrych ról, a tylko ta będzie zapamiętana. Wiem, ze tak jest z obserwacji. Gdy się pytam kto to jest, pokazując przy tym Deppa, słysze opd.: "kto? Sparrow!!!". A dlaczego nie krzykną np. "Arizona Dream!"?

miss_Bolt

:) z tym, że Depp może kojarzyć sie ze Sparrowa masz rację. ja jestem tego przykładem. choć zagrał w jednym takim super filmie... nie pamiętam tytułu. ale moim zdaniem kpt. Jack Sprarrow to dobre skojarzenie.

ocenił(a) film na 3
selesta

Powiedz mi o co chodziło w tym filmie a podam Ci tytuł:) Mnie jednak trochę smuci to, ze tylko ta rola jest tak rozpoznawalna. A tak, jeszcze jedna rzecz mnie dziwi, żeby nie powiedzieć irytuje, w Piratach. Co to za zbój morski, postrach oceanów, który nazywa się Sparrow...jak dla mnie to troche śmieszne/niedorzeczne. Czy to miało właśnie takie być?

ocenił(a) film na 2
miss_Bolt

Sparrow ? ang. Wróbel ? rany dopiero teraz skojarzyłem!

ocenił(a) film na 3
Nachtjager

Głupie, prawda? "O nie! nadciąga kapitan Wróbel i jego piekielna załoga, ratunku!!!" hehe

miss_Bolt

teraz nie pamiętam, o co w tym filmie chodziło, gdyż oglądałam go dość dawno. sparrow, choć może wydawać się śmiesznym nazwiskiem. ale patrząc na niego, ja czasem naprawdę mam ochotę zaśmiać się. w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

ocenił(a) film na 3
selesta

Zatem celowo dali mu takie nazwisko. Ale to i tak nie zmienia faktu, ze jest dziwne, hmm, jak sam pirat.

miss_Bolt

no i chyba o to właśnie chodziło. chcieli nas (widzów) rozmieszyć i zadziwić.