PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

W ciekawostkach można znaleźć takie brednie jak te:

"Małpa należąca do Barbossy jest grana przez dwóch małpich "aktorów": 10-letnią Tarę i 8-letniego Levi'ego."

Małpka jest prawdziwa tresowana i żeby zwrócić jej uwagę żeby patrzyła sie w stronę kamery to do niej strzelano z pistoletu na wodę:P a co do małpki z klątwą w pełni księżyca to tylko robota komputerów:P

Pozdro proszę uważać

ocenił(a) film na 10
Gorgi17

Czemu zaraz brednie? Masz jakieś informacje, że było inaczej? Bo to, co napisałeś/aś (nie spojrzałam na nicka), nie wyklucza tego, że małpy tresowane mogły być dwie.

martamar16

Żródło pochodzi z komentarzy aktorów tego filmu.

i chyba była 1 małpka:P

martamar16

"Małpa należąca do Barbossy jest grana przez dwóch małpich "aktorów": 10-letnią Tarę i 8-letniego Levi'ego." wolne żarty - dzieci, małpy, za duże pojęcie dla pirata:P

Dlaczego brednie bo jak to przeczytałem to nie moglem sie powstrzymać i jeszcze jak można nie doceniać zwierzęta nawet takie małpy:P

Pozdro

Gorgi17

Hej, ale jaki macie problem? Wydaje mi się że jedna osoba niedokładnie zrozumiała to co przeczytała i stworzyła niepotrzebny konflikt. Małpimi aktorami nazwano dwie kapucynki, małpimi dlatego, że TO SĄ MAŁPY, a aktorami, BO ZAGRAŁY W FILMIE.
Jeżeli ktoś ma wątpliwości propnuję zapoznać się z materiałami dodatkowymi zawartymi na DVD w trzy- lub dwupłytowym wydaniu pierwszej części "Piratów..."

metallonica

I rzeczywiście w filmie występowały na zmianę 2 małpki...

metallonica

:P racja złe zrozumiałem ale podejrzewam ze 1 małpka grała ta rólkę
na drugi raz proszę pisać jaśniej Małpy zagrały grę aktorska...
Pozdro