PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 740 tys. ocen
7,7 10 1 739658
7,3 76 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Skoro Elizabeth Swann przez około 8 lat była w posiadaniu medalionu, dlaczego podczas pełni nie zmieniała się w truposza tak jak Barbossa i jego załoga?

ocenił(a) film na 10
madara666

A chyba go nie zakładała, tylko w szufladzie trzymała. Możliwe jednak, że to błąd scenarzystów.

użytkownik usunięty
madara666

Ale chyba w te trupy zmieniali się ci którzy wyjęli złoto prosto ze skrzyni,a ona wziela go od Willa,ten z kolei od swojego ojca.

ocenił(a) film na 8

sam miałem opublikować właśnie ten temat :D xD
dokładnie, miała tyle lat a nie zmieniała się, ale może Iza003 ma rację, bo Jack zabrał ze skrzyni.
ale po 2, Barbossa mówił , że Cortess wywiózł 800 medalionów, a w scenie gdy otwiera wieko i pokazane są medaliony, czy zdaje Wam się, że tam akurat jest 800szt.???
mi to wygląda na kilka tysięcy:P
na samej górze pewnie leży okrągła stówka, a jaka t skrzynia wielka i wysoka;) ale to tylko taka moja spekulacja:)

ocenił(a) film na 10
settokaiba

Może i zamieniała się, ale wątpię, żeby w tamtych czasach panienka wychodziła wieczorem na dwór. A poza tym, jak spała, to miała takie grube zasłony zasłonięte. Pamiętacie jak służąca odsłaniała i Lizzie poraziły promienia słoneczne? Coś może w tym być.

ocenił(a) film na 10
Piratka16_2

To raczej naciągane bo przecież Elizabeth była oświetlona przez księżyc tak samo jak załoga Czarnej Perły gdy prawda wyszła na jaw, gdy Barbossa nie poczuł rany zadanej nożem. NIe zmieniła się w tym momencie filmu w półnieboszczyka jak pozostali obecni na pokładzie piraci.

ocenił(a) film na 8
rusekolsztyn

ona nia miała w tej chwili medalionu przy sobie

To się wydaje najbardziej prawdopodobne. Przeklęci byli tylko ci, co ukradli złoto ze skrzyni. Dlatego Sparrow postanowił zabrać medalion.

madara666

Klątwie ulegali tylko Ci, którzy ukradli złoto ze skrzyni. Wydaje mi się, że w filmie dość wyraźnie jest to pokazane.