PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740649
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Bardzo duża niespodzianka! Ostatatni raz przeżyłem tak niesamowitą przygodę kilkanaście lat temu gdy ogłądałem "The Goonies". Wtedy jednak byłem małym chłopcem i łatwo można było mnie zaskoczyć, sprawić, że będę z wypiekami na twarzy dopingował bohaterów, poczuję chęć przeżycia tego co oni. Teraz takich filmów już się nie robi (LOTR jest dla mnie kompletna pomyłką), a w zasadzie nie robiło, aż do teraz. "Piraci z Karaibów" to przygoda, która przykuwa do fotela na ponad 2 godziny i jednocześnie uzmysławia, że zrobienie dobrego kina rozrywkowego jest wielką sztuką. Jeśli szukacie odprężenia, poprawienia nastoju, dobrej zabawy koniecznie musicie zobaczyć "Klatwę...". Nie sposób także nie wsponmnieć o odtwórcach głównych ról. Rush, a przede wszystkim Depp dają lekcję znakomitego aktorstwa, pokzując jak wielki drzemie w nich talent komediowy. A dowcip w tym filmie (na całe szczęście !!!) diametralnie różni się od fizjologiczno - odbytniczego dowcipu współczesnych amerykańskich komedii. Bajka!