PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Ostatnio w magazynie "Film" przeczytałam ciekawy artykuł. Pisali w nim, że na płytach DVD są tzw. "Easter eggs"- niespodzianki ukryte w menu filmu. Pisali też, że w dwupłytowej wersji "Piratów..." jest takie jajeczko. Trzeba tylko wybrać "Moonlight Serenade" i kliknąć na ząb pirata na rysunku (2 płyta). Miałabym wielką prośbę dla szczęśliwych posiadaczy dwupłytowej wersji "Piratów...", prośba polega na tym, żeby to sprawdzić. Z góry wielkie dzięki.

owadodestruktor

Dzięki ;) Sprawdziłem , jest to wywiad z Keithem Richardsem . Mowa jest o tym jak JD wzorował się na nim przy tworzeniu postaci Jacka Sparrowa ;)

Grievous

Są jeszcze 2 EG ;) Znalazłem je ;) Jeden to tworzenie jaskini piratów a 2 to "cicha" animacja ;)

ocenił(a) film na 10
Grievous

w SU też są jakiej eggsy:) na forum POTC 2 było kiedyś.. tylko nie pamiętam jakie ale na 100% było.. na forum gdzieś w listopadzie to jakoś było więc poszukajcie. ja mam 1 płytowe to nie wiem:(((

Pirat_9

W dodatkach do POTC znalazłam jeszcze zwiastun chiński, albo japoński... :D

ocenił(a) film na 8
aaricia

W Skrzyni Umarlaka sa 2. O jedzienu dla ekipy i zagrożeniu ze strony kokosów na wyspie :-)

ocenił(a) film na 10
owadodestruktor

mam pytanie do szczęśliwych posiadaczy wydań dwupłytowych-gdzie mogę takie znaleźć??????? Bo ze skrzynką problemów nie miałam (zakupiłam w Saturnie) natomiast Klątwy nie mogę znaleźć nigdzie:(

ocenił(a) film na 8
Emma_7

Ja miałem takie szczescie ze Auchan wystawił w promocji za 30 zł!!!!!!! nie zrtuje. wystawił 2 płytowe wydanie za tyle! POszuakj w necie. na allegro i tp..... ale ile kosztowac mzoe ci nei powiem

ocenił(a) film na 10
Gigacz

Szukałam juz na roznych e-bayach merlinach itp. ale tam tylko 1 płytowe :( w koncu znalazłam na allegro za UWAGA:80zł :D

ocenił(a) film na 8
Emma_7

Kurczę, ja też kupiłam sobie jedynkę w wydaniu 2płytowym w zeszłym roku, dokładnie 10.11 mi przyszła:) i zapłaciłam też coś koło 30 złotych. A teraz moja koleżanka szperała w allegro i na necie i nie umie znaleźć 2płytowego wydania O.o ja już szykuję się na jakąś kolekcjonerską edycję 3jeczki:))
Pozdrawiam! :))