PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740696
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Troche się ździwiłem kiedy zobaczyłem w gazecie że na POLSACIE!!!!....będą "Piraci z karaibów". No coż, choć nie lubie filmów z lektorem to i tak skusiłem sie. Film dosyć długi, ale napewno nie nudzący. Ciągle coś się dzieje, ciągle dowiadujemy się czegos nowego i tak zrobione filmy przyciągają oko widza. Aktorstwo na średnim poziomie, tylko 2 aktorów sprostało zadaniu: Johnny Depp i Keira Knightley. Oboje byli świetni, szczegóolnie podobała mi się charakteryzacja i ruchy Johnnego. Reszta nie wyróżniała sie zbytnio....np: Geoffrey Rush nie pasowal mi do tej roli.
Muzyka Hansa Zimmera, więc było jak zwykle świetnie. Scenariusz troche oklepany, ale za to reżyseria na wysokim poziomie. Film posiada takze inne atuty np: humor czy efekty specjalne.
Podsumowując - zabawny, wciągający i dosyć luźny film przygodowy. Mi sie bardzo podobał

8/10

ocenił(a) film na 10
kAMSON

strasznie mi się podobał!!! Jeden z moich ulubionych filmów :D Johny Deep był rewelacyjny. Te jego miny, ruchy, teksty, gesty mnie rozśmieszały. Keira też świetnie zagrała, ale Orlando wcale nie zostawał w tyle.

ocenił(a) film na 10
kAMSON

Johny Deep nie ma równych sobie... zdecydowanie najlepszy aktor! Idealnie nadawał się do roli Jacka Sparrowa ;-] Jego ruchy, miny... ach! Jestem pod wielkim wrażeniem! ;-D
Keira i Orlando też byli ok ;-)
Muzyka Hansa Zimmera była rewelacyjna ;-] Mam całą płyte i moge jej słuchać codziennie! Rewelacja ;-]
Joł hoł hoł hoł, pirats lif in mi ;-)

ocenił(a) film na 10
carmen002

Orlando to laluś, kapitan Jack wymiata ;)