W tym filmie Johnny Deep, wg mnie, stworzył jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci w historii kina. Podkreślam, że jedną z wielu.
Przynajmniej w mojej głowie Jack Sparrow na długo zostanie, zajmując miejsce obok tak kultowych postaci jak Spider-Man, Batman, Don Corleone czy Robin Hood, itp.
I w końcu film na który może pójść i dziecko i dorosły i ani jedno ani drugie nie będzie się nudzić.
PS: Podpisuję się pod wcześniejszym komentarzem - ta część jest najlepsza z trylogii.
Z ust mi to wyjąłeś ;D
On jest naj, naj, naj, naj, naj, nj, naj, naj, NAJLEPSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
;))))))))))))))
dokładnie.. dla mnie pierwsza część jest najlepsza, druga nieco gorsza, ale też świetna.. trzecia też w sumie nie jest zła, ale i tu mały SPOILER! Nie podobało mi się to, że Will został kapitanem Holendra. w pierwszej części zwykły kowal, a w trzeciej kapitan pirackiego statku!
Poza tym świetny film!
o jednym jeszcze nie napisałam. Postać Jacka była świetna nie tylko ze względu na jego charakterek i genialne teksty, ale i charakteryzację bohatera. Johnny Depp w ogóle jest przystojnym mężczyzną, a w Piratach z Karaibów ..po prostu ciacho .. dla mnie to jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci w historii kina jak już o tym wspomniałeś.
Najbardziej rozpoznawalna postać to chyba Rambo albo Rocky a nie jakiś tam Jack Sparrow
JacK Sparrow. ! On jest boski. Tylko Johnnny Depp potrafi stworzyć taką kreacje aktora, dzięki swojej kreatywności...jego gesty, ruchy, mowa, wygląd - to jedo pomysł, a nie reżysera - ( r. chciał bardziej stereotym pirata ) Jak go tu nie kochać...? Po za tym jest tak choler.nie przystojny, że woow. :)
Uwielbiam, uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam postać Jack'a.
"W tym filmie Johnny Deep, wg mnie, stworzył jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci w historii kina" - chyba raczej w ostatnim 10 - leciu... to po pierwsze. Po drugie - litości - DEPP, a nie 'DEEP' ... :)
Johnny Depp posłużył się stylem bycia Keitha Richardsa z zespołu The Rolling Stones. A i do manypakiao7: najbardziej rozpoznawaną postacią jest teraz Harry Potter i jemu podobni (niestety....)
Wg mnie Sparrow rządzi xD Kocham tę postać A Johny Deep zagrał w tym filmie najlepiej Wielkie gratulacje