PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740649
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Jack Sparrow

ocenił(a) film na 10

W tym filmie Johnny Deep, wg mnie, stworzył jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci w historii kina. Podkreślam, że jedną z wielu.
Przynajmniej w mojej głowie Jack Sparrow na długo zostanie, zajmując miejsce obok tak kultowych postaci jak Spider-Man, Batman, Don Corleone czy Robin Hood, itp.
I w końcu film na który może pójść i dziecko i dorosły i ani jedno ani drugie nie będzie się nudzić.

PS: Podpisuję się pod wcześniejszym komentarzem - ta część jest najlepsza z trylogii.

ocenił(a) film na 10
Kristofio

Z ust mi to wyjąłeś ;D
On jest naj, naj, naj, naj, naj, nj, naj, naj, NAJLEPSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
;))))))))))))))

ocenił(a) film na 10
Kristofio

Amen...święte słowa:)

użytkownik usunięty
Kristofio

dokładnie.. dla mnie pierwsza część jest najlepsza, druga nieco gorsza, ale też świetna.. trzecia też w sumie nie jest zła, ale i tu mały SPOILER! Nie podobało mi się to, że Will został kapitanem Holendra. w pierwszej części zwykły kowal, a w trzeciej kapitan pirackiego statku!
Poza tym świetny film!

użytkownik usunięty

o jednym jeszcze nie napisałam. Postać Jacka była świetna nie tylko ze względu na jego charakterek i genialne teksty, ale i charakteryzację bohatera. Johnny Depp w ogóle jest przystojnym mężczyzną, a w Piratach z Karaibów ..po prostu ciacho .. dla mnie to jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci w historii kina jak już o tym wspomniałeś.

Kristofio

Ja najbardziej lubię trzecią częsc , bo występuje tam Calypso .

ocenił(a) film na 9
Kristofio

Podpisuję się pod każdym słowem. :)

ocenił(a) film na 10
Kristofio

JHONNY DEPP TO MISTRZ !!!!!! ;)

Kristofio

Myślę,że czwarta częsc nie będzie taka zła , zwiastun nawet niezły był .

użytkownik usunięty
Kristofio

Najbardziej rozpoznawalna postać to chyba Rambo albo Rocky a nie jakiś tam Jack Sparrow

ocenił(a) film na 9
Kristofio

JacK Sparrow. ! On jest boski. Tylko Johnnny Depp potrafi stworzyć taką kreacje aktora, dzięki swojej kreatywności...jego gesty, ruchy, mowa, wygląd - to jedo pomysł, a nie reżysera - ( r. chciał bardziej stereotym pirata ) Jak go tu nie kochać...? Po za tym jest tak choler.nie przystojny, że woow. :)
Uwielbiam, uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam postać Jack'a.

Kristofio

Zgadzam się;p

ocenił(a) film na 5
Kristofio

"W tym filmie Johnny Deep, wg mnie, stworzył jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci w historii kina" - chyba raczej w ostatnim 10 - leciu... to po pierwsze. Po drugie - litości - DEPP, a nie 'DEEP' ... :)

ocenił(a) film na 10
miriam_86

Mnie również bardzo się podoba postać Jacka Sparrowa ;) .

ocenił(a) film na 10
1pysia1

Johnny Depp posłużył się stylem bycia Keitha Richardsa z zespołu The Rolling Stones. A i do manypakiao7: najbardziej rozpoznawaną postacią jest teraz Harry Potter i jemu podobni (niestety....)

ocenił(a) film na 9
Kristofio

Wg mnie Sparrow rządzi xD Kocham tę postać A Johny Deep zagrał w tym filmie najlepiej Wielkie gratulacje

ocenił(a) film na 8
Kristofio

KAPITAN Jack Sparrow ^^

ocenił(a) film na 9
Kristofio

Depp w tym filmie jest fantastyczny :) jego KAPITAN Jack Sparrow błyszczy inteligencją, sprytem i sporą dawką poczucia humoru :) nie wyobrażam sobie, by ktoś mógłby zagrać to lepiej :)