PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Klapa

ocenił(a) film na 6

Hm... Zupełnie nie wiem, czemu wszyscy zachwycają się "Piratami". Według mnie fabuła jest hm... delikatnie mówiąc infantylna, co sprawia, że ludzie powyżej 10 roku życia mogą mieć trudności z dotrwaniem do końca seansu. Jedyne, co w tym filmie zasługuje na uwagę, to genialna kreacja Johnyy'ego Deepa, ale on nie będzie nudny nawet czytając książkę telefoniczną...

użytkownik usunięty
Bonduelle

Klapa? Ja mam 9 lat i obelrzałam cały film

użytkownik usunięty
Bonduelle

Klapa? Ja mam 9 lat i obelrzałam cały film

użytkownik usunięty
Bonduelle

To fakt..ale Depp jest znakomity..mogę z nim ogladac filmy bez konca..ogladalam piratow chyba z 1000 razy (przesuwajac momenty w filmie, do częsci z JOHNNYM:) Jack Sparrow jest świetny..ale wolę filmy z Deppem typu Edward Nożycoręki, Jeździec bez głowy, Don JUan De marco, Czekolada, Blow czy Arizona Dream a tak właściwie to lubię wszystkie jego filmy..nawet Desperado2.......

użytkownik usunięty

łoooooooo lanysiu...jak dla mnie film extra,super bomba..johny deep jest wspaniałym aktorem i tak.ze w tym filmie sie popisał :] nie wiem tylko co tam robił Orlando,chyba się przespał z rezyserem bo gra tak sztucznie i beznadziejnie że az mnie głowa boli..jakby nie grał tam deep to by dopiero była kaszana ..ale mnie sie podobało.nawet bardzo:D:D pozdrówcia dla syśkich:] gwiazdeczka(3823151)

użytkownik usunięty
Bonduelle

To fakt..ale Depp jest znakomity..mogę z nim ogladac filmy bez konca..ogladalam piratow chyba z 1000 razy (przesuwajac momenty w filmie, do częsci z JOHNNYM:) Jack Sparrow jest świetny..ale wolę filmy z Deppem typu Edward Nożycoręki, Jeździec bez głowy, Don JUan De marco, Czekolada, Blow czy Arizona Dream a tak właściwie to lubię wszystkie jego filmy..nawet Desperado2.......

użytkownik usunięty
Bonduelle

nie masz sie juz czego przyczepić:/ Film był wypaśny i tyle i cały czas trzymał w napięciu nie był nudny co najwazniejsyz przynajmniej dla mnie

Bonduelle

no może gdyby nie johnny mój kochny to filmu bym nieobejrzała...rola blooma była troche parodnią roli depp te same miny(zauważcie)nie skomentuje już kleiry czy jak to sie tam pisze...ale pomysł na film był fajny efekty specjalne też...ja mam 18 i jakos wytrwałam baaa chce jeszcze!!!!

dragonlfy

film ogólnie bardzo mi sie podobał. poszlam na niego tylko dlatego ze gral tam Johnny Depp ale przyznam że cały film zrobil na mnie wrazenie! macie pretensje o to ze ten film byl dosc infantylny ale przeciez o to chodzilo. Depp sam przyznal ze zagarl w nim dla swoich dzieci ktore kiedys ten film obejzą. poza tym to wytwornia Walta Disneya wiec wiadomo bylo ze to bedzie nieskomplikowana komedyjka. ale zdecydowanie to wlasnie Jack Sparrow podtrzymal caly ten film dlatego juz nie moge doczekac sie drugiej cześci!! pozdrawiam

Bonduelle

NUDA NUDA I JESZCZE RAZ NUDA !!!!!! Tylko tyle mozna o tym filmie powiedziec, nie trzyma w napieciu ani przez moment !! To raczej film familijny albo przygodowy dla dzieci !! Tylko Johny Deep jest tam wiecej niz lepszy, bo cala reszta z Orlando Bloomem i Keira na czele jest okropna !! Nie wiem jak mozna sie tym filmem zachwycac, i jak mogl byc do jakiej kolwiek nagrody nominowany i jak mogl cos zdobyc ....

aDa_

do aDa ... zarzucasz "piratom" że nie trzymali w napięciu ... a czy koło tytułu jest napis "thriller" albo "horror"? nie .... to jest film w którym Depp zagrał dla dzieci ... to komedia przygodowa, którą ogląda się dla rozluźnienia a nie po to żeby się pobać czy poczuć napięcie ...