PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Wielu z was temat tego postu zrozumie nie tak jak trzeba :) Mimo że film uważam za bajkę dla dzieciaków (ratuje go jedynie Depp, którego i tak jest w tym filmie za mało) to chce wam powiedzieć o scenie, której pewnie nie zobaczyliście. No może najwięksi fani. Po napisach końcowych pokazana jest uratowana małpka Barbossy; wychodzi z wody, podbiega do skrzyni, wyjmuje jedną "monetę" złota Asteków i w świetle księżyca zamienia się w kościotrupa ponownie. Jak widać jest nawiązanie do kontynuacji. Sprawdzcie i miłego...dokończenia!
Pzdr

Ada

Ja nie dotrwałem, i tu przyznaje 100% racji :) Wiedziałem że zawsze należy oglądać filmy do końca łącznie z napisami, bo niejednokrotnie wiele ciekawych rzeczy właśnie w nich jest, Zgadzam sie w pełni z wypowiedzią powyżej i dzieki za przypomnienie :)))))))) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
maximus_20

No, co do napisów, warto było zostać w kinie na napisach, bo było wydłużone zakończenie :) A wszyscy powychodzili i przegapili, mimo, zen a początku Osioł prosił, żeby zostali :)

ocenił(a) film na 10
Anhinga

JAsne że dotrwałam. Zawsze zostaje na napisach chociaż żeby posłuchać ścieżki. A małpka na pewno jest związana z kontynuacją papa

ocenił(a) film na 10
Ada

Ja widziałam ale dopier gdy oglądałam ten film 10 raz. To jest super film

użytkownik usunięty
Ada

Nie ma takich słów zeby wyrazic to co czuje!!!!
Ten film jest .... zaje*isty!!!!
A wy jeszcze jakieś głupie podteksty!!!!!
Depp zagrał cudownie!
Bloom tez nie był zły!
Dobrze wybrana obsada!
A film nie dla dzieci ...!!! Film dla mnie ...
KOCHAM TEN FILM!
KOCHAM TE POSTACIE!
:D:D:D:D:D:D:D:D
Ogladałam ten film z 10 razy i nie moge sie doczekac drugiej czesciiiii!!!!!

ocenił(a) film na 10
Ada

Haha! Oczywiście, że zauważyłam! Jak pierwszy raz oglądałam (w domu, z mamą), to mi rodzinka szybko wyłączyła, ale jak drugi raz (w domu, z bratem), to wytrwałam do końca. Warto było :D