No w zupełności się z tym zgodze (co do Gladiatora ;P), ale ja i tak wolę Shora (dla wtajemniczonych twórca muzyki do władcy)
musze przyznac że ogladałam słabą kopię, muzyka była bardzo cichutka, czego bardzo zaluje. bo przeciez efekty dzwiekowe spelniaja ogromna role w oglądaniu filmu. spróbuje to nadrobić. Wiem, że warto.
Oczywiście, że warto =)) Niedawno zdobyłam pełen soundtrack z "Gladiatora" =)) Ach te miłe dźwięki =))))
Przecież ta muzyka to już tylko mało co zmieniona kopia Gladiatora. I jak bardzo byłaby ładna ( a jest :P ) na szacunek nie zasługuję nawet troszeczkę. Za to Gladiator...och, ach, cudo!
Heh, zawsze mogła oddawać w sposób bardziej...oryginalny :D A ja się za każdym razem zastanawiam - czy oni wsydu nie mają by tak zżynać?
James Horner co każdy tworzony następny soundtrack kopiuję swoje tematy, a przede wszystkim utwory, a nikt się nie czepia. Tak jest niemal w każdej płycie skomponowanej przez niego. A co do muzy z Piratów, no cóż może i jest trochę podoban do Gladiatora, ale to nie to samo... nie ten klimat i w ogóle. Gladiator to Gladiator i tak pozostanie!
Pozdro
muzyka swietna nawet mam ten dzwonek na komorce :P
jesli w "gladiatorze" jest podobna to chyba obejrze ten film :)
Co do utworów z soundtracka do "Piratów". Czy istnieje jakaś dłuższa wersja utworu "he's a pirate" niż ta, która znajduje się na ścieżce?? Jak coś o tym wiecie to napiszcie.
"Co sądzicie o muzyce z tego filmu?Według mnie powala na kolana."
Poza Deppem, muzyka to największy atut filmu. Zimmer nas nie rozczarował.
To, że jest gdzieś napisane na Filmwebie, że Zimmer był autorem scieżki to tylko ich poważny błąd:) Kompozytorem scieżki to POTC jest Klaus Badelt;) Pochodzi on co prawda ze stajni Zimmera, ale to nie ta sama osoba;) I jak Wspomnial Koper przesluchajcie sobie np: Przysięgę(The Promise) czy też Wehikuł czasu albo według mnie najlepszy score Badelta K-19 a zobaczycie, że muzyka z Piratów jest jedną z gorszych w karierze tegoś kompozytora. Oczywiście, że spisuje sie ona nad wyraz dobrze na filmie, ale razi swą przeciętną orginalnością... od razu odsyłam do recenzji muzyki z POTC http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=210 [www.filmmusic.pl/index. ...]