PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

To zabawmy się w typowanie obsady do filmu Monkey Island. Wiadomo, że wśród fanów Piratów jest ogrom przecudownej gry jaką jest Monkey Island. Spróbujmy sobie wyobrazić, że część pierwsza miałaby zostać zekranizowana. Jakich aktorów i dlaczego widzielibyście w poszczególnych rolach?? Do każdej postaci z gry dawajcie max 3 aktorów, którzy według was mogliby zagrać daną rolę. Spróbujcie wytypować wszystkich. Oto moje typy:

1. Guybrush - hmmm najtrudniej chyba do niego kogoś dopasować. Zawsze typowałem na tą kreację Heatha Ledgera, ale aktualnie ten pomysł odpada, więc może Owen Wilson? Wybór ciężki, bo wygląd buca, ale sama postać musi być charyzmatyczna, a i aktor musiałby stworzyć kreację niezwykłą (oczywiście Depp i Sparrow są tutaj raczej poprzeczką nie do przeskoczenia, ale dobrze by było gdyby chociaż w jakimś stopniu się zbliżyć). Jako 3 wymienię może jeszcze Jamesa McAvoya?

2. Elaine - również wybór ciężki. Mnie najbardziej pasowałaby Rachel Weisz, ale może zaryzykować na kogoś pokroju Lindsay Lohan albo uderzyć w nazwisko pokroju Jolie?

3. LeChuck - hehe tu sytuacja jest dla mnie oczywista, choć pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi. Jako, że sama gra opiera sie na banale, a film byłby oczywiście komedią to super posunięciem, pełnym dystansu i komizmu byłoby gdyby LeChucka zagrał również Chuck:D:D Chuck Norris:P Inna rola niż dotychczasowe i już widzę tę falującą brodę:)

4. Stan -Jim Carrey albo John Cleese

5. Voodoo Lady - Whoopi Goldberg

6. Meathook - podobnie jak z LeChuckiem fajnie byłoby widzieć kogoś, kogo nikt by się nie spodziewał. Ja bym się śmiał jakby Meathooka zagrał Schwarzenegger:D

7. Carla - Halle Berry

8. Otis - Gary Oldman, Steve Buscemi, Hugh Jackman?

9. Capitan Smirk - Hmmm Stallone? Lundgren?? Albo tu Schwarzenegger?? Żeby znów z jajem było:)

10. Shinetop - Jason Statham, Russel Crowe, Christopher Walken??

11. Herman Toothrot - Robin Williams, czy tam inny stary świr:)

Dawajcie teraz swoje typy, może dodajcie jeszcze jakaś postać jeśli pominąłem:) Aha i pamiętamy, że obsada dotyczy pierwszej części gry:) Pozdro