Jaka jest wasza ulubiona, śmieszna scena z piratów???
Moja chyba ta kiedy Sparrow próbuje ukraść statek, czy jak to tam nazwiecie:P i spotyka tych dwóch durnych oficerów...
Moja ulubiona, to ta, w której Jack Sparrow "dopływa" swoim statkiem do portu :-) a właściwie trzyma sie tylko masztu. Za każdym razem, gdy oglądam tę scenę nie mogę powtrzymać się od śmiechu.
yyhy, scena kiedy Sparrow powiedzmy, że "dobija" do portu.
Scena na wyspie z tym ciągłym "dlaczego spaliłaś RUM?". ... a w ogóle co wymieniać, kochałam WSZYSTKIE z Deppem XD po prostu śmieszne i zabawne =)
Trzeba przyznać, że cały film jest zabawny i dobrze zrobiony. Szczerze mówiąc jest to jeden z moich ulubionych filmów.
zaczynając od wpłynięcia do portu:-) poprzez wiele innych, chociażby powtarzające się 'bloody pirates'... ogladalem ten film przynajmniej 7 razy, nigdy mnie nie nudzi a sceny chociaż że znam dialogi na pamięc, zawsze są smieszne.. mistrzostwo..
mi sie podoba kiedy komodor mowi "To najgorszy pirat jakiego widzialem." A 0,5 godz pozniej "To chyba najlepszy pirat jakiego widzialem"
Według mnie najlepsza jest mimika i gestykulacja Jacka w chwili, gdy zauwazył, że Elizabeth pali rum.
Wszystkie sceny z Jackiem są bezbłędne. Uwielbiam sceny z nim, w szczególności walkę z Barbossą na Isla de Muerta, walkę Interceptora z Perłą, Tortugę... Nie, tak nie można. Trzeba by wymienić wszystkie sceny albo parwie wszystkie. Bo cały film jest cudowny :D
zgadzam sie najbardziej mi sie podobała reakcja Jacka gdy eli spaliła mu RUM !!! opócz tego gdy chce zarekwirować statek i spotyka tych straznikówi wtedy robi sparrow taką minę że boki zrywać (co oni sie kłócą czarnea perła istnieje bądż nie) hehehe
jak jack i elizabeth biegaja dookola ogniska i spiewaja piosenke!! niezle go wtedy elizabeth zalatwila:P
Moim zdaniem najlepszą sceną jest moment, w którym Jack mówi do Elizabeth, że ich związek nie miał by szans. Mina, którą robi wtedy Deep jest poprostu genialna :D
Początek kiedy pojawia się Depp. Najpierw niby wielki pirat na wielkim statku, a później kamera odjeżdża i widać jego łodkę i jak wybiera z niego wodę. Aż do momentu kiedy wskakuje żeby ratować pannę Swann. Później kiedy ona go ubierała, a ten się uśmiechał do komodora :P.
Kiedy Elizabeth udaje, że puszcza medalion. Robi fajną minę i cała załoga Perły jak na gwizdek podskakuje.
Kiedy kapitan Sparrow mądrzy się przed Barbossą. Kiedy uciekł drugi raz w wyspy. Kiedy mówi, że 'krew dziewczyny nie pomogła' albo, że zabicie Willa to jego pogrzeb.
W celi "Nikt nie przeżył? To skąd te opowieści", ci skazańcy fajnie na siebie popatrzyli.
"Zawsze cię lubiłem" i "Myślałem, że mamy to za sobą" zaraz potem przed wyrzuceniem Jacka po kładeczce za burtę.
"-Kiedy już sprzedamy skarby kupisz sobie nowe, szklane oko robione na miarę... -Od tego wchodzą mi drzazgi, chlip! - Nie trzyj!"
Było parę takich... xD!
I kiedy kapitan Sparrow wchodzi w łunę księżyca, ogląda swoją rękę i bawi się monetą.
:P. xD!
Najsmieszniejszy txt wg mnie ( bo scen jest za duzo ) Jack do Elizabeth na plazy : /Wątpie zebyś miała pod tym stanikiem ster i żagle wiec.../ + mina Deepa - rozwaliło mnie :)
Walka Interceptora z Perłą- Przestańcie dziurawić mój statek!!
Wszystkie txty o Willu eunuchu, szkoda że nie kontynuowali tego w 2 części.
Oczywiście mimika i gestykulacja Deppa ;-)
Hmmm... zastanówmy się...
1.Od momentu kiedy wchodzi na tę kładkę z "łodzi" xD Aż do momentu złapania go przez Norringtona w kuźni u Willa. Kiedy Jack chciał przejąc statek i gadał z tymi tępakami (fajnie się kłócili xD) później kiedy uratował Elizabeth, kiedy Elizabeth go ubierała (fajnie się uśmiechał :D), dalej, kiedy uciekał (fajna muzyka w tle - na soundtracku nr 3 :D) i wreszcie kiedy walczył z Willem w warsztacie.
2. Kiuedy Will go ratował i przejmowali Śmiałka. (Kiedy Will wyskoczył z szabelką :D - niezłe miny)
3. Kiedy Jack przekonywał Anamarię że da jej lepszą łódź :D
4. "Tak się nie robi" Ten momencik był niezły ;)
5. Ooooo! "-Kim jesteś? - Nikim! To stryjeczny..." i tak dalej :D:D:D
6. Kiedy wyrzucali Elizabeth i Jacka na wyspę.
7. Kiedy Jack bił się z Barbossą. W sensie walczył. Jak wlazł w łunę księżyca :D I później do końca: jak zabił Barbossę i jak wybierał se klejnoty :D
8. Jak go wieszali "KAPITANIE Jack'u Sparrow" xDD Ten tekst jest suuper, jak walczyli, uciekali przed strażą, muzyka super w tym momencie. No, i: "Elizabeth... nie byliśmy sobie pisani..." xDD "Will... Ładny kapelusz." Zawsze to mnie rozwala :D
9. I na samym końcu,od kiedy go wciągnęli na czarną perłę, aż do (mruczenie pod nosem^^) "czarnymi owcami... pijcie kompani do dna!" I melodia "He's a pirate" na soundtracku nr 15 :D :D :D
+ oczywiście mimika i gra aktorska Johnnego Deppa :D
Nie bylo co pisać, i tak najlepsza jest każda scena z Johnnym :D
Pozdro!
Chwilę! No i jeszcez "myslałem, że Cię rozgryzłem Jack..." i tak dalej text Barbossy, następnie text Jacka "Jestem nieuczciwie, a więc uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość. Bo uczciwi ludzie są nieprzywidywalni. Zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie głupiego." no i walcza, tak jak już pisałam wcześniej ;)