Gore Verbinski uważał że Depp z tymi złotymi zębami,kolczykiem i ozdobami
na głowie może zepszuć cały film.Lecz gdy 1część się udała dzieki Deepowi to postanowili robic,co on chce.Jak uważasz czy John ma fajne ubranie albo był fajny w piratach to przysyłajcie komętarze.
Był zajebisty pod każdym względem, to jego najlepsza rola jaką z nim widziałem, przyznam się że widziałem niewiele ale Piaci z Karaibów to film który naprawdę lubię i z dumą postawiłem go na półce.
Tak....film jest super w dużej mierze dzieki Deppowi...i jego roli..wypadl świetnie...i z niecierpliwościa czekam na 3 czesć..tej Trylogii
a ja mam nadzieje,że będzie więcej niż 3 części(na stronie "piratów" napisano że rerzyseży rozwarzą kwestie nakrcenia jeszcze 2 lub3 części)
Po pierwsze to ja się pytamn skąd ty to wszystko wiesz?!
Gdzie on miał jakikolwiek kolczyk?
a TAK wogóle to film był świetny to był nalepszy film jaki widziała i w dużej mierze zdobył taką popularnoś właśnie dzięki Deppowi
I nie wiem zego się tu czepiać
Pozdrawiam
O i ile w biografii Depp'a nie kłamią, to Verbinski'emu bardzo podobał się image Depp'a, a nie podobał się kilkorgu sponsorom z Disneya (nie chodzi o Jerry'ego). Gore pozwolił Depp'owi od początku tworzyć Jack'a jak mu sie podobało tylko z małymi ograniczeniami (dzieki bogu, bo Depp chcial, żeby Jack'owi odpadał nos), a protestującym opadła szczena dopiero po sukcesie filmu.
PS:Kolczyka z jakimś kłem miał Barbossa, a Jack nie miał żadnego.
Deep miał kolczyk takie kolorowy przedmiot to kolczyk.Lewa strona ten przedmiocik kolorowy,to kolczyk.
W miesięczniku "Film" niedawno był artykuł o Piratach 2. Johnny Depp mówił: "Próbując sobie wyobrazić, jaki żyli piraci pomyślałem o gwiazdach rock'n'rolla. Życie w trasie, wolność, kobiety.", "Zapożyczyłem od niego [Pepe Le Pew] styl bycia, jego niepoprawny optymizm. Sparrow podobnie jak Pepe, jest ślepy na rzeczywistość".
Kiedy jednak Depp pojawił się w wymyślonej przez siebie charakteryzacji, wśród ludzi Disneya zapanowała konsternacja połączona z popłochem. Producenci byli przekonani, że aktor oszalał i że przez niego film zrobi klapę. Złote zęby? Dredy? Dziwaczny, chwiejny, krok?! Podejrzanie miękkie ruchy... "Czy on gra geja?" - pytał nerwowo jeden z ważniaków od Disneya. Ale Depp nie chciał słyszeć o żadnych ustępstwach. Nie zamierzał zmieniać fryzury ani usuwać złotych koronek z zębów. Nie zamierzał też rezygnować z wymyślonego przez siebie stylu chodzenia. "Ten facet spędził zbyt wiele czasu na słońcu, więcz część jego mózgu trochę się przegrzała. Porusza się zgodnie z rytmem fal. Naśladuje kobrę, kiwając się w przód i w tył, by zahipnotyzować swoich rozmówców." Przy kręceniu drugiej częśći już nikt nie czepiał się uzębienia, ani dredów Sparrowa. Teraz Disney zgadzał się na wszystko przeliczając każdy złoty ząb Deppa na miliony wpływ ze sprzedaży biletów.
Bardzo dobrze zrobił Johnny, że nie zgodził się na żadne ustępstwa. Bronił swojej wizji kapitana Sparrowa, dzięki temu tak bardzo lubimy ten film i kapitana Jacka. Kreacja Johnny'ego w Piratach jest świetna ;) w ogóle w każdym filmie Johnny jest rewelacyjny. Świetny aktor
zgadzam się w całej rozciągłości :) Uważam, że Piraci zrobiliby totalną klapę, gdyby nie rewelacyjna rola Deppa, co więcej- na ten film nikt nie zwrócił by uwagi- pomyślcie tylko- kolejna tandetna produkcja o szlachetnych, wspaniałych piratach, którzy tylko przez pomyłkę piratami zostali lub piraci, którzy wcale szlachetni nie są, porywają córkę gubernatora w koronkowymn negliżu :), przeklinają, piją, itd...:)
a tu- jakiś z lekka :) pokręcony pirat, który ma dredy, rozchwiany krok i wzrok :) i skupia na sobie absolutnie całą uwagę widza...
masz racje... to swietny aktor..zawsze jak widze w gazecie jakis film z nim to zawsze ten film ma 4 gwiazdki...ja tylko takie ogladam...ale nie tylko z deppem...pittem tez sa dobre filmy..
domasz racje...pepp to swietny aktor..jak zawsze leci w tv film z jego udzialem to w gazecie pisze ze ten film ma 4 gwiazki..a ja tylko takie filmy ogladam...z bradem pittem tez sa dobre filmy...
Osobiście nie lubiłam tego aktora. Nie lubiłam kiedy grał główną rolę w filmach. Moje zdanie zmieniło się po obejrzeniu 'Piratów z Karaibów'. Charakteryzacja Jack'a Sparrow'a - niesamowita. Prawdziwy pirat. Wszystko do niego pasowało.
Depp świetnie odegrał rolę Jack'a drobnymi szczegółami podkreślając osobowość granej postaci.
(Świetnie biegał ;D )