PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

...jako will terner tzn. w celi gdy will przyszedl po jacka i mu sie przedstwail sparoww powiedzial "dobre imie masz je po ojcu?" ten przytaknal. potem kiedy jest scena jak plyna po morzu (zaraz po zarekfirowaniu ścigacz) will mowi "moj ojciec bill terner, (...) jestem glupi jack wiem ze go znales" no to jack odp. "ja jeden wiedzialam ze ma na imie william terner" w zwiazkuz tym mam pytanie czemu wszyscy mowia will na ojca willa xD a nie bill?czy to chodzi o to ze on sie tak przedstwial czy co? dzis ogladałam film poraz 1000 bo mam na dvd i jakos zwrocilam uwage i nie moge rozgryzsc tego ;P pomozcie!!:*:*

ocenił(a) film na 10

Ojciec Willa miał na imię William, w skrócie Will albo Bill (czemu to drugie, nie wiem, ale w Anglii na Williama często się mówi Bill). Jednak wśród piratów z Czarnej Perły był znany jako "Bootstrap" czyli w zależności od tłumaczenia Cholewa, Bucior albo Rzemyk. Tak się przedstawiał i tylko Jack jako ówczesny kapitan znał jego nazwisko. A to czy mówią Will czy Bill to nie ma różnicy, bo oba te słowa pochodzą od imienia William. Pozdrawiam :-)
PS. ja oglądałam ten film jakieś 25 razy :-)