Film dla młodzieży w wieku 10-15 lat i tyle. Mało zabawny, wręcz irytujący, rzecz można prosty film dla małowymagających odbiorców.
Typowy film dla dzieci, można obejrzeć, ale jak dla mnie bez rewalacji, to na minus.
Na plus J.Deep, choć z drugiej strony jak można ..... no chyba, że dla kasy.
Daleka, daleka droga do poziomu filmów z lat 80-tych.
Dokładnie.
Właściwie ten film był cholernie nudny,sto razy bardziej wolę "Wyspa Piratów" z Geeną Davis. Tam przynajmniej jest składna akcja i dobrze się go ogląda.
ja ci powiem tyle... ten film dużo lepiej ogląda sie z napisami... są o wiele śmieszniejsze kwestie i jakos tak milej jest ogólnie...
a co do wieq... ja jestem starsza niz 10-15 i mi sie ogladalo słodko... a poza tym nie oglądałam tego filmu po to żeby szukac "rewelacji" (chociaż wg mnie film JEST rewelacyjny) tylko po to zeby obejrzec spoko "film przygodowy"...
i jeszcze jedno... piszac "filmy z lak 80-tych" masz na mysli wszystkie produkcje? bo to chyba przesada... lekka... nie lubie filmow z lat 80-tych i nie widzie w nich wyzszosci nad terazniejszymi produkcjami...
^^
Oczywiście, że nie mam na myśli wszystkich filmów z lat 80-tych, bo byłoby to z mojej strony podejście bezgranicznego wręcz uwielbienia, a tak nie jest. Chodzi mi, o to, że tamte produkcje nie były tak naiwne i infantylne. Obecnie rzadko, która z wielkich produkcji Hoolywoodu mnie zaskakuje na Plus. Te wszystkie King Kogi, Piraci, Matrixy 2,3 itp produkcje irytują mnie i śmieszą i nawet oglądanie filmu z napisami nie jest w stanie tego zmienić. Przychylam się do zdania Les Paul, wolę zdecydowanie piratów z G.Davis. Na koniec polecam oglądanie filmów z lat 80-tych i porównanie ich z dzisiejszymi hiciorami, mówiąc obiektywnie to porównanie to zdecydowanie wychodzi na Plus dla tamtych świetnych i mniej dziecinnych filmów. Trylogia z Indy Jones'em jest tylko jednym z przykładów.
Mówisz że filmj jest dla dzieci od 10 do 15 lat. Wczoraj oglądałam go z moimi rodzicami i uśmaliśmy się jak nigdy. Mi na przykład nie podobaja się filmy z lat 80 hoć nie które może nawet i są fajne. To tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam.
Ja mam ponad 15 i uwazam ze ten film jest bardzo zabawny (szczegolnie kapitan Sparrow:)) i dobrze sie go oglada o kazdej porze dnia i roku :D Jak bym mial bez przerwy ogladac filmy "wysokich lotow" lub jakies ambitne braci Cohen czy Allena to bym sie chyba zrazil calkowicie do wszystkich filmow. Uwazam PzK za jeden z ciekawszych filmow o piratach...