PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Piosenka

ocenił(a) film na 10

Uwielbiam piosenke "He's a pirate" ;D
czy zna ktos jeszcze jakas podobna muzyka z tak efektownym wejsciem?

ocenił(a) film na 10
martuskatno

Cały soundtrack jest świetny :-)

martuskatno

Dokładnie posłuchaj całego soundtracku...to jest mistrzostwo świata.Autorem jest Klaus Badelt

bilet24

Albo z innej czesci filmu autor Hans Zimmer a piosenka "Drink Up Hearties"

ocenił(a) film na 9
bilet24

Soundtracki z całej trylogii!!!!!!!!!! Czysta poezja!!!!!!!!!!! I nic więcej nie trzeba dodawać!!! :D:D:D:D

Karola

Zgadzam się z Tobą Karola :D :D :D

ocenił(a) film na 9
femles_CS

muzyka z 1 cz. najlepsza, potem z 3. Ale muzyka z 1... bardzo bym chciała grać w takim filmie. Przecudowne!!!

bilet24

Rzeczywiście, sountrack jest bardzo dobry. "Chwyta za ucho". :-) Bardzo dynamiczny (to mi się w nim podoba), przyzwoity muzycznie, harmoniczny, dobrze skomponowany jednym słowem i budujący dobrze klimat filmu. Ale co do tego mistrzostwa świata, to ja bym nie przesadzał. :-) 5 symfonia Beethoven'a na przykład, czy 41 Mozarta - to jest mistrzostwo świata. Swoją drogą, to podoba mi się adaptacja tego klimatu dokonana przez Zimmera w drugiej części. Nie sądziłem, że da się z tego wyciągnąć jeszcze wiecej niż zostało to zrobione w pierwszej części. A jednak...no cóż, Zimmer, to Zimmer. :-)

Hyrule

Ja najbardziej lubię soundtrack z trójki. "Up is Down" przebija chyba wszystkie inne melodie z tego filmu