Nie nooo dobty film będzie w poniedziałek ;) na Polsacie??? Dziwne zawsze takie hity były na TVNie... Polsat się postarał... ciekawe co na to Tvn?? Lord of the Rings 3 ?? Bitwa o miano najlepszego programu polskiego trwa.... ;) Według mnie to TVN ;)
A ja jestem za Polsatem. Tam zawsze są lepsze filmy i nieco krótsze reklamy niż na TVN ;) I mnie tak nie interesuje WP jak interesują mnie Piraci, więc wielkie brawa dla Polsatu... chociaż z lektorem to nie będzie to samo!
Ja zawsze stawiałem za Polsatem, bo on mnie nigy nie rozczarował, wręcz przeciwnie, zaskakiwał takimi perełkami jak Leon Zawodowiec, czy właśnie Piraci z Karaibów!!! A TVN zapowiada super filmy, czekasz na nie 6 miesięcy a tu w Steven Segal w piątek! Nie no ludzie! Sczena mi opada!!!
Polsat daje takie reklamy że zapominasz co dzieje sie podczas filmu. Moim zdaniem Piraci z Karaibów... oraz Helikopter w ogniu to dwa dobre filmy pokazane przez Polsat. TVN bije ich na głowę!!! Po prostu TVN rządzi - czy to w serialach, programach czy filmach. Przecież w weekend (piątek - Superkino) ludzie chętniej oglądają filmy niż np. w poniedziałek czy wtorek...
a Matrix, oszukać przeznaczenie, mission impossible... no i nawet sopot zgarneli, a już nie powiem o W-11, Kryminalnych... Interwencja się wzieła z tvn (Uwaga) tvn Rulez
;P
ja osobiście wolę TVN bo właśnie Polsat przewaznie pomysły na programy ściąga od TVNu... nawet ten Showtime teraz to przecież zrobili bo Taniec z gwiazdami bije rekordy popularności to Polsat TVNowi pozazdrościł i musiał walnąć jakiegoś kwasa. Ale przyznam że za Piratów jestem Polsatowi wdzięczna :)
piraci... przecież to można zawsze ściagnąć ;P i zamiast 3 godzin to sie bedzie oglądało 2 ;P
Ja wolę tvn, bo dużo sam wymysla a nie małpuje od innych stacji jak robi to polsat. I nie zapominajmy, że dzięki TVN rok temu mogliśmy obejrzeć transmisję z 'Live 8'. Przez cały dzień transmitowali to największe wydarzenie muzyczne...za to jestem im wdzięczny
Ale TVN też mocno walczy, chociaż wolę Polsat. Zauważyliście, że TVN "wygryzają" ekipę Jedynki? Magda Mołek, Jolanta Pieńkowska, KAMIL DURCZOK... :(
Ja jestem za TVN ! Duzo lepsze filmy puszczaja, moze i czasami trzeba na nie troche poczekac ale warto .. a na Polascie rzadko sie zdarzaja jakies wielkie hity i malo tego Polast wszystko zrzyna z TVN!
Big Brother - Bar
Taniec z Gwiazdami - Showtime
Uwaga - Interwencja
to po pierwsze, po drugie rozkladowka Polsatu sklada sie glownie z jakis teleturnieji i powtorek starych seriali (ile razy mozna ogladac to samo ?!) a po trzecie reklamy ma TVN wcale nie sa dluzsze.. na Polsacie dochadza czasami do 15 min ;/
Zgadzam się choć Polsatu nie mam ;D Szkoda ,że piratów nie będzie na TVN. Ych będę musiała przełożyć antene z Cyfry na normalnego druciaka aby obejrzeć PzK. Mówi się trudno. Nie będzie to już taki obraz ,ale jakoś to przeżyje. Zresztą mam PzK na kompie tomogę oglądać piratów codziennie XD
Njabradziejnirytującą rzeczą na Polsacie jest jego wygląd-zobaczcie sami jak oni często zmieniają swój wygląd, logo i styl. Co 2 miesiące inaczej. A tvn od kilku lat ma ten sam styl mtylko logo zmienili(chodzi mi o to, że logo teraz jest przezroczytse, a kiiedyś nie było). Jak Polsat może małpowac Uwage-tego nie rozumiem-przecierz każda(prawie)stacja ma taki program, Sprawa dla reportrera i takie tam, nawet tv4 cos takiego miało.
Ta tylko,że TVN nie puszcza w środku filmu losowania Lotto po którym daje jescze reklamy.Ogladanie filmów na Polsacie to tragedia,filmów który normalnie trwa 2 godziny,na Polsacie musze oglądac godzin 3.
w pełni się zgodze z przedmówcą,niedość że na polsacie reklamy są dłuższe to jeszcze to lotto,no szlak człowieka może trafić,za to tvn lubie,za nowości kinowe i ogólnie fajne filmy,PRAWIE zawsze można coś fajnego oglądnąć w superkinie w piątek wieczór a co do megahita to dawno niewidziałem tam dobrego filmu(z piratami to mnie zaskoczyli)no ale co tam piraci jak tvn takie filmy puszcza od tak(np. matrix reaktywacja,mumia powraca itp),ogólnie tvn jest MOIM zdaniem owiele lepszy od polsatu,bo tam pawie zawsze można coś ciekawego oglądnąć,ostanio według mnie do walki wkroczył TVP,niektóre filmy są całkiem niezłe i nowe(np. bruce wrzechmogący no i oczywiście GENIALNY serial LOST),a co do polsatu to pamiętam że podobało mi się że puścili serial 24 godziny ale STRASZNIE się na nich zawiodłem że nie wyemitowali nastepnych serii!!!a jak juz wcześniej ktoś dobrze powiedział to jak chce oglądnąc sobie jakiś nowy film to go poprostu ściągne,oglądne kiedy mi pasuje,bez reklam i tak zawsze robie ale niekiedy lubie wrócic do niektórych filmów np. mumia powraca,jurassic park 3,mission impossible itp dlatego według mnie TVN RULEZ!!!
Spider0 jak się chce obejrzeć jakiś film to się po prostu idzie do sklepu i kupuje na DVD a nie ściąga z netu... ehh widzę że reprezentujesz typową polską mentalność że wszystko za darmo. Mogłbyś przynajmniej sie tym nie chwalić...
musze toboe przyznac rację - nie mozna być za stacją (polsat) która zrzyna tak debilne i tandetne programy (i "Taniec z gwiazdami"i "Showtime") z innej stacji. TVN puszcza podróby gówien z zachodu a polsat podróby podrób z zachodu. Żałosne.
Mam ten film na video ,ale dzisiaj postanowiłam chociaż kawałek obejrzeć na polsacie i musz epowiedzieć , ze po 5 minutach wyłączyłam telewizor . CO TO MA BYĆ ZA KRETYŃSKI LEKTOR !!! Przeciez tego się słuchać nie da !!!
Powiem szczerze że Piraci z Karaibów , przez bardzo długi okres czasu byli moim ulubionym filmem , oglądałam ich około 10 razy ( całość) i wiele , wiele razy więcej pojedyńcze sceny , dlatego niektóre dialogi znam prawie na pmięć , a z tym dzisiejszym letorom wszystko było poprzekręcane !
Beznadzieja :/
Właśnie zrezygnowałem z oglądania filmu na Polsacie. Najpierw 15 minutowe reklamy, a teraz jeszcze losowanie lotto. Do końca filmy będą jeszcze pewnie ze 2 przerwy. Koszmar. Mimo to Polsat ma dużo fajniejszy repertuar niż TVN!
Witam! Nie no tłumaczenie było zabawniejsze od samego filmu - no po prostu nieda się tego oglądać w ten sposób :/ Kolejna porażka polskich lektorów - smutne, ale prawdziwe.
Pozdrawiam! dziewki ;) i jaśnie panów również :/
Ja zrezygnowałam nie tyle z powodu reklam, co tłumaczenia. Co to ma być? 'Czemuś to zrobiła' i 'wierzyć żeś nie zełgał'? Mam ten film na video i pocieszam się jedynie tym, ze jutro obejrzę sobie w spokoju, z normalnymi dialogami i doskonałym lektorem. Mam jeszcze coś od siebie: 'Jakżesz oni mogli uczynić to mnie i zgnębić dzieło tak wielkie?!' - pasuje do polsatowskiej całości. :P
A czemu nie obejrzeć dwóch różnych wersji ? Na wideo czytał Janusz Szydłowski a na Polsacie Jacek Brzostyński - obaj doświadczeni lektorzy czytający już od wielu wielu lat... ja uważam, że wersja z Polsatu nie była aż tak strasznie gorsza od tej wydanej przez Imperial.
Jezuuu nienawidze oglądać filmów na Polsacie!! Niech oni wreszcie skrócą reklamy!! To bardzo irytujące, że Polsat w trakcie trwania filmu puszcza reklamy trwające 10 minut!!! Szkoda, ze TVN nie wykupił Piratów, bo z pewnością na TVNie o wiele przyjemniej by się je oglądało i oglądanie trwałoby co najmniej 30 min krócej! Czy Polsat naprawdę nie widzi tego problemu?
No co do tego czy na polsacie są dłuższe przerwy to nie jestem pewien. Chociaż faktem jest ze dochodzi to cholerne losowanie lotka. A ja zresztą itak wole tvn. Mają bezsprzecznie leprzy repertuar i co z tego ze czasem przeplatają go ze stevenem seagalem. Ja na przykład nie pamiętam kiedy oglądałem cos na polsacie. Chodzi mi o film oczywiscie bo zeby byc szczerym to napisze ze w polsacie to tylko Kuba Wojewódzki i Tomasz Lis. TVN rządzi!!!
Zapomniałem dodać że polsat zrobił mi bardzo miłą niespodziankę z tymi piratami.
Nie mogę się doczekać momentu, gdy podczas reklam zrobią przerwę na reklamy. To by było coś cudownego. Polsat jest tego bardzo bliski.
heh na polsacie ogląda się beznadziejnie, nie dość że półgodzinne reklamy to jeszcze teksty pozmieniane, przez co czasem zupełnie przekształcany jest sens wypowiedzi :/ ale filmy fajne puszczają:D irytują mnie tylko te puszczane zarówno na tvn jak i na polsacie denerwujące programy typu tania sensacja.
Ja już od dłuższego czasu mam nerwy na Polsat, którego nie trawię, ale wczoraj myślałam, że szlag mnie trafi!! Nie dość, że reklamy trwają 15minut, to jeszcze są co 25min!! Ale najbardziej wkurzyło mnie tłumaczenie- spieprzyli wszystkie najśmieszniejsze dialogi, zero polotu, kto im to tłumaczył??chyba jakiś baran bez poczucia humoru!! Dobrze, że mam film na płytce, bo wczoraj dałam sobie spokój i wyłączyłam, po kolejnej kwestii zwalonej przez polskie tłumaczenie:/:/:/
Zdecydowanie TVN! Nienawidze Polsatu x_X Te wszystkie programy zrzynane z Tvn-u...
Wcale polsat nie ma lepszego repertuaru... Chyba wczorajsi "Piraci z Karaibów" byli jedynym dobrym filmem od dłuuugiego czasu.
Jedyne co oglądałam na polsacie to "idola"... reszta to lipa na maksa.
A tvn? No cóż... wspaniały! "Taniec z Gwiazdami", "Szymon Majewski Show", "Kryminalni" lub filmy np. "Mission: Impossible" 1,2; "Oszukać przeznaczenie", "Harry Potter", "Władca Pierścieni", "Juraisic Park" itp. to na prawde rewelacja! I nie ma żadnego głupiego lektora ;-/ Jedyne czego mi brakuje to "Piratów z Karaibów"!!! ;-(
Nie moge sie z tym zgodzić. I tvn i polsat puszczaja filmy z glupim lektorem. Tvn dajac władce pierscieni z lektorem pokazal co potrafi - tego nie dalo sie ogladac mimo iz jestem fanem takich filmow. Wedlug mnie 50% filmu to obraz a drugie 50% to dzwiek, dialogi, ciekawe kwestie. Polsat dajac pratow z lektorem tez zabil ducha tego filmu. Jesli ktos chce ogladac filmy w 100% to tylko na dvd a nie w durnym polsacie i tvnie.
hity polsatu: godzilla, twister, dzień niepodległości, tajna broń, speed, i znowu godzilla, twister, dzień niepodległości... na tvn przynajmiej puszczają filmy po 2000 roku np. gladiator, władca pierścieni, harry potter, mumia... a jeszcze coś zauważyliście że polsat ma chucka norrisa a tvn sigala.
Ja zawsze bylem za TVP. Tam moze nie jakichs wielkich nowych hitow jakie sie pojawiaja czasem na Polsacie czy TVNie, ale przynajmniej nie ma reklam. Zeby nie wiem jaki zajebisty film TVN czy Polsat dawal, to reklamy psuja cala przyjemnosc z ogladania. Dlatego ogladanie na kompie jest wg mnie najlepsze :D
A według mnie lektor w piratach był świetny, tylko tłumaczenie głupie-wy myślicie, że lektor sam to tłumaczył? To wina tłumacza, a nie lektora.
mi sie wydaje że polsat nie "kradnie" pomysłów. Po prostu TVN był wcześniej i wykupił np. Taniec z gwiazdami (bo to chyba nie jest polskie:P) przynajmniej tak mi sie zdaje, tak samo polskie chyba nie jest Najslabsze ogniwo i Big Brother.
Niby jesteście fanami piratów? To czemu nikt nie posiada go na DVD? Ja np moge codziennie sobie ogladać czy to z lektorem czy to na napisami, bez reklam, bez przerw... w dzwieku 5,1 i cyfrowym obrazie - ale wiekszość z Was woli czekać az wyjdzie w telewizji i biadolic na ilosc reklam - czemu polska składa sie z tylu idiotów, za co Polsat czy TVN kupujac licencje na filmy - za reklamy dlatego sa takie długe...