Nakręcono wiele filmów o piratach, ale dopiero ten jest gody uwagi. Wszyscy obstawiali że to nie wypali... Lecz przekonali się że się mylili... Film stał się legendą wraz ze znakomitą rolą Johny Deppa. Swoją rolę zagrał on świetnie, a i on sam dzięki tej roli uzyskał sławę i popularność. Świetna sceneria, znakomita obsada, wiele efektów specjalnych przyczyniło się, że ten film można oglądać wiele razy a i tak się nam nie znudzi:) Osobiście jestem zachwycony tym filmem! Gorąco polecam tym którzy jeszcze nie widzieli, lub nie słyszeli o nim, a pewnie to tylko garstka ludzi:)
Ja ten film obejrzałam dłuższy czas po premierze. Oczywiście w swoim gatunku jest bardzo dobry, poza tym Depp jest od wielu lat aktorem dojrzałym, więc i tutaj zagrał w porządku.
Nie wiem natomiast czemu film jest otoczony takim kultem...w sumie technicznie dobrze zrobiony, kostiumowy (czyli to, co doceniam), nakręcony z dystansem i humorem. Czy fakt, że dziewczyny kochają się w Deppie ma aż taką moc? Bo trudno przyjąć, że to namiętność do filmów marynistycznych - jeśli jednak...to polecam "Pana i władcę" z Russellem Crowe (wspaniale zrobiony kawałek kina - tym razem mniej jest tam mrużenia oka, a więcej historii).
Zgadzam się! Ja również uważam że "Piraci z Karaibów" to najlepszy film o piratach w historii, starsze filmy podobnej do 'Piratów z Karaibów" tematyce były niezbyt ciekawe i zazwyczaj nudne.
Powiem szczerze, że ja oglądałam piratów dopiero teraz, bo wcale nie byłam za bardzo zachęcona do oglądania...i raczej sie nie zawiodłam to raczej zaskoczenie, bo nie spodziewałam się czegoś takiego :):) fenomen:D
Ja uwielbiam ten film, a Johnny jest znakomitym aktorem i świetni zagrał w wielu filmach. W tym filmie jego gra była jednak niesamowita. Widziałam kilka filmów o piratach, ale ten podobał mi się najbardziej.