PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

a tu chodzi o muzykę. zamknijcie oczy i nie patrzcie na ekran. co słyszycie?coś niesamowitego. muzyka dociera w głąb Ciebie i normalnie eksploduje. jest rewelacyjna. .....

ocenił(a) film na 10
cast_away

Trzeba Ci przyznać rację..Jestem pod wielkim wrażeniem muzyki.. Do "Piratów..." została skomponowana najlepsza ścieżka dźwiękowa jaką słyszałam..Ale film ogólnie też jest super :)

keira_c

o tak,zgadza się. nareszcie ktoś docenił też i muzykę z filmu. dzięki! może to tylko moje zdanie, ale nawet najgorszy film, kompletnie tandetny może "uratować" muzyka. a że " Piraci...." są i ciekawi wizualnie i akustycznie, zatem mogę go każdemu polecić na jesienną słotę :-) pozdrawiam!

użytkownik usunięty
cast_away

Tak Tak!!! Dobrze, że sa ludzie, którzy nie odbieraja filmu tylko pod wzgledem wizualnym!! ale zwracaja uwagę również na "tak mało waqżny szczegół" (jak się dowiedziałam od koleżanki) jak muzyka=) Muzyka to tu jest na 6++ =P Ale moge powiedzieć, że muzyka z "Wyprawy Robinsowa" (chyba tak to się pisze...=P) jest podobna do "Piratów..." przynajmniej ja ją tak odbieram... Pozdrawiam Fanów tego wielkiego dzieła, jakim jest muzyka z "Piratów..."

owszem, "Wyprawa..." czasem przypomina "Piratów...", lecz tylko czasem. Poza tym nie ma "klimatu" "Piratów..."- to tylko moje zdanie, każdy ma prawo inaczej to widzieć i to chyba normalne :-) Wiem, iż są plany nakręcenia kolejnych dwóch części i mam nadzieję, że to nie są tylko plotki. Nadzieja matką głupich?-Może, ale warto mieć jakieś marzenia,a jednym z moich, takich drobnych, jest Badelt+Zimmer+Bruckheimer+resz ta bandy ponownie w akcji i choć podpadnę pełci pięknej, zakochanej po uszy(lub wprost na zabój) w dwóch głównych bohaterach, to nie czekam, aby nacieszyć oczy, lecz mą duszę ;-)

ocenił(a) film na 10
cast_away

Taaak... Najlepsza (moim zdaniem) była ta ze sceny walki Jack-Barbossa (tak siem pisze? :3 ). I ta, która leciała jako pierwsza podczas napisów.

ocenił(a) film na 10
cast_away

PS. Czy ktoś ma, któryś z utworów: "Skull And Crossbones" albo "Will And Elizabeth" albo "One Last Shot" albo "He's A Pirate"?...
Proszę, niech ktoś będzie go miał... i prześle na mojego maila: nayiama@op.pl.
Będę wdzięczna.

PLIIIZKAAAA!!!!... Wspomóżcie człeczynę w biedzie...

ocenił(a) film na 10
cast_away

no wlasnie, MUZYKA - przecudna!!
najbardziej podobają mi sie piosenki: "The Madalion Calls", "The Black Pearl", "Will and Elizabeth" i "He's a pirate"

zna ktos moze stronę z ktorej mozna sciagnac calą plytę z muzyką "Piratow.."??