a tu chodzi o muzykę. zamknijcie oczy i nie patrzcie na ekran. co słyszycie?coś niesamowitego. muzyka dociera w głąb Ciebie i normalnie eksploduje. jest rewelacyjna. .....
Trzeba Ci przyznać rację..Jestem pod wielkim wrażeniem muzyki.. Do "Piratów..." została skomponowana najlepsza ścieżka dźwiękowa jaką słyszałam..Ale film ogólnie też jest super :)
o tak,zgadza się. nareszcie ktoś docenił też i muzykę z filmu. dzięki! może to tylko moje zdanie, ale nawet najgorszy film, kompletnie tandetny może "uratować" muzyka. a że " Piraci...." są i ciekawi wizualnie i akustycznie, zatem mogę go każdemu polecić na jesienną słotę :-) pozdrawiam!
Tak Tak!!! Dobrze, że sa ludzie, którzy nie odbieraja filmu tylko pod wzgledem wizualnym!! ale zwracaja uwagę również na "tak mało waqżny szczegół" (jak się dowiedziałam od koleżanki) jak muzyka=) Muzyka to tu jest na 6++ =P Ale moge powiedzieć, że muzyka z "Wyprawy Robinsowa" (chyba tak to się pisze...=P) jest podobna do "Piratów..." przynajmniej ja ją tak odbieram... Pozdrawiam Fanów tego wielkiego dzieła, jakim jest muzyka z "Piratów..."
owszem, "Wyprawa..." czasem przypomina "Piratów...", lecz tylko czasem. Poza tym nie ma "klimatu" "Piratów..."- to tylko moje zdanie, każdy ma prawo inaczej to widzieć i to chyba normalne :-) Wiem, iż są plany nakręcenia kolejnych dwóch części i mam nadzieję, że to nie są tylko plotki. Nadzieja matką głupich?-Może, ale warto mieć jakieś marzenia,a jednym z moich, takich drobnych, jest Badelt+Zimmer+Bruckheimer+resz ta bandy ponownie w akcji i choć podpadnę pełci pięknej, zakochanej po uszy(lub wprost na zabój) w dwóch głównych bohaterach, to nie czekam, aby nacieszyć oczy, lecz mą duszę ;-)
Taaak... Najlepsza (moim zdaniem) była ta ze sceny walki Jack-Barbossa (tak siem pisze? :3 ). I ta, która leciała jako pierwsza podczas napisów.
PS. Czy ktoś ma, któryś z utworów: "Skull And Crossbones" albo "Will And Elizabeth" albo "One Last Shot" albo "He's A Pirate"?...
Proszę, niech ktoś będzie go miał... i prześle na mojego maila: nayiama@op.pl.
Będę wdzięczna.
PLIIIZKAAAA!!!!... Wspomóżcie człeczynę w biedzie...