...nie Depp nikt nie zachwycałby się tym filmem. Zwłaszcza jego fanatyczne fanki, które są gotowe dać 10 filmom, których nie oglądały... (nie wszystkie rzecz jasna).
Irytujące jest też to, że na prawie każdym blogu osoby nastoletniej jest temat o "Piratach". Ile tego można znieść???
Ogólnie film przeciętny: kiepski scenariusz, świetne efekty, słaba gra aktorów (jedynie Depp stworzył ciekawą kreacje). Moja ocena to 6. 'Fajnie' się oglądało, jednaki nic poza tym. Bez Deppa film byłby... klapą na całej linii. Poziom aktorski Keiry i Orlando... hmm... 'nie zachwyca'.
Pozdrawiam
Nie zgodzę się z Tobą. Szanuję Twoje zdanie i nie będe Ci narzucać Swojego ale mnie sie film spodobał i to bardzo. Nie jestem wielką fanką Depp'a chociaz go lubię ale za jego aktorstwo. Uważam ze gra aktorów była swietna tak jak efekty i muzyka. Osobiście dałam 10 bo ten film (jak rzadko który) wywarł na mnie ogromne wrażenie. Scenariusz też nie był zły... Chociaż tak jak Ty myślę ze bez Depp'a film już taki dobry by nie był. Pozdróffki
Mnie się tam film podobałby i bez Deppa. Najważniejsze że mistrz kina- Rush tam grał ;]No i oczywiście piękna muzyka która tchnęła ducha w film.... zabawne dialogi i niezłe kino akcji. Rozrywka na najwyższym poziomie, serio, serio ;D
A ja jestem wręcz pewna, że gdyby nie ironiczna rola Deppa, film byłby bardzo kiepski. No ale cóż - nie ma co gdybać...
I tu się z Tobą zgodzę. Bo też myśle ze gdyby nie Depp to film straciłby wiele 15 letnich fanek ;)
Zgadzam się z założycielką tematu, gdyby nie Deep to pomimo fajnego klimatu i świetnej muzyki "Piraci" nie odnieśliby takiego sukcesu. Jego charakteryzacja w połączeniu z grą aktorską kreującą charyzmatycznego Sparrowa wnosi bardzo wiele do filmu...a i nie jestem "15 letnią fanką" :)
No to ja napiszę jeszcze raz :D :D Nie zgadzam się z Tobą, że film jest przeciętny, ma beznadziejny scenariusz itp. itd. ale zgadzam się z Tobą, że ten film nie odniósłby takiego sukcesu gdyby nie Depp. Bo by jego różowiutkie faneczki nie poszły na ten film.
A ja pierwszy raz nie oglądnęłam tego filmu dlatego, że tam występuje tylko dlatego, że fabuła mi się spodobała. A tak wogóle to ja nie wiedziałam na początku, że on tam występuje :D :D Serio ;)
Dokładnie:) Też nie oglądałam filmu ze względu na Deppa... Siostra mi powiedziała że jej się podobał no i mnie namówiła. Sama to myślałam ze ten film to kicz. Ale byłam bardzo pozytywnie zaskoczona... :)
Nie zgodzę się z panią "z piekła rodem" - choć już nie pierwszy raz.
Depp zagrał fenomenalnie to prawda, ale czy myślisz, że nastolatki nie lubią Orlando Blooma, czy Keiry???
Lubią i choćby dlatego poszły by na ten film do kin;)
Jesteś w błędzie, myśląc, że ten film nie odniósł by sukcesu bez Deppa.
A tak wogóle to przepraszam bardzo, ale dlaczego ty wiecznie czepiasz się nastoatek? Coś ci zrobiły?? Zazdrościsz młodości???
Czepiasz się młodzieżowego gustu??? Co to młodzież ma oglądać ??
W kółko "Ojca chrzestnego" i "Lot nad kukułczm gniazdem" ???
Może, żeby zrozumieć głębsze filmy trzeba mieć trochę więcej wykształcienia, niż to nabyte w gimnazjum. Ale ty chyba tego nie rozumiesz!
ekhem tu sie sprzeciwie... Lot nad kukulczym gniazdem to czysty geniusz, podobnie jak Rain man i wiele innych filmow, i mowie to mimo, ze wciaz jestem w gimnazjum, piraci czesc 2 nie zachwycaja, jedynka nawet nawet, a co do fanow to wystarczylby sam Bloom i fanki by sie zlecialy do kina 24 h przed premiera...
Ja powiem tak; od dawna lubilam Deppa (nie, nie jestem ''13-letnią glupią fanką która wariuje na punkcie Sparrowa'') i przyznam szczerze że obejrzalam ten film wlasnie ze względu na Johnny'ego. Zwykla ciekawość, jak poradzi sobie w tak innej roli niz te dotychczasowe. 'Klątwa' calkiem mi się spodobala, przyjemnie mi się ten film oglądalo, mile zaskoczenie, takie kino rozrywkowe.
No cóż, reszta części mnie nie zachwycila, po prostu kontynuacja dla pieniędzy.. ale milo obejrzec czasem taki film dla odmiany..
A ja film trylogię widziałam w nieco innej kolejności, bo od dwójki zaczynałam, potem jedynkę i na końcu trójkę, resztę obejrzałam tylko dlatego, że 2 przypadła mi do gustu.... Ot taki film na nudne popołudnie ze śmiesznymi wstawkami, który ogląda się z uśmiechem na twarzy i kończy w dobrym humorze.
Do Paige: Zgadzam się z Tobą w 100% :)
Pozdrawiam
Tora