PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

nawet kontynuacji nie zobaczyłem
chyba jestem w mniejszości, bo uważam, że film na żadną nagrdoę nie zasłużył
taa jeśli to jest dobry powrót kina z piratami to ja już nic nie wiem...

ocenił(a) film na 10
Ogami_Itto

nie znasz sie, idz sobie smerfy wyporzycz

koniak

które polecasz? Prosze dokładniej trochę...
a jest w wypozyczalni?
a może zrobili pełny metraż : Legalna Smerfetka?

ocenił(a) film na 10
Ogami_Itto

nie wiem bo nie przegladam polek nad ktorymi widnieje napis "dla dzieci"

ocenił(a) film na 5
Ogami_Itto

Marsb masz cholerną racje. Ja tez nie wiem jak sie mozna tym tak podniecac(mam tu na mysli obie czesci).

ocenił(a) film na 10
raphiX

A mnie się ten film bardzo podoba.. każdy znajdzie w nim coś dla siebie.. akcja, przygody, troche komedii i romantyki.. a poza tym to cofnięcie się w te czasy.. nie mówiąc już nic o przyrodzie i krajobrazie (2 część)

ocenił(a) film na 8
kacha

hmm, kiedy zobaczyłem klątwe czarnej perły za pierwszym razem tez sie zdziwiłem czym się tak ludzie zachwycali. (ogladałem na dvd) ale po zobaczeniu filmu po raz drugi i trzeci cos mnie w nim tez urzekło, może własnie to że jest raczej prosty w odbiorze a i humor nie jest na niskim poziomie sam nie wiem. Chciałem tylko powiedzieć że na mnie klątwa podziałała za drugim razem :)))

kacha

Przepraszam, *kacha*, ale ktoś tu twierdzi (np ja), że w tym filmie nie znalazł nic dla siebie, tak więc wybacz, ale niestety twoje słowa odbiegają lekko od rzeczywistości

ocenił(a) film na 3
Ogami_Itto

mnie tez sie ten film nie podoba, zupelnie nie moje klimaty...

ocenił(a) film na 10
Ogami_Itto

Mi sie film bardzo ale to bardzo podobal pierwsza czesc widzialam 5 razy i zamierzam sobie kupic plyte zebym mogla bardzo czesto ja ogladac ...film jest fajny i wcale sie nie nudzi a ja slodkie miny Jacka moge ogladac nawet 100 razy tak samo jak Will'a. Druga czesc tez mam zamiar sobie kupic . No tylko czekam na trzecia i mam nadzieje ze uda im sie Jacka uratowac w 3 cz.

veni01

Właśnie sztuczność Deppa to jedno z wielkich zniechęceń. W tym filmie (przynajmniej w pierwszej części i zwiastunie 2.) gra tak zupełnie bez przekonania i to jego zmianierowanie nie jest jedyna wada filmu. Całośc kojarzy się z nieudolnością, efektowną - nieudaną próba powrotu do martwego gatunku (to Piraci Polańskiego sa o wiele lepsi o ile traktować ten film jedynie w ramach gatunku, pomijając to, o czy mjest naprawdę [albo może być])
Orlando Bloom to już w ogóle kasza. Jak oogladac królestwo niebieskie, jak tam też mamy wątpliwą przyjemność ogladania tego 'aktora'. Dotąd nie widziałem Elizabethtown bo po zwiastunie już miałem dość. Wiem, że dużo osób lubi ten film, ale to samo można powiedzieć o Titanicu, Matrixie, Terminatorze 3... zawsze się niestety znajda tacy, co nie mogą tego ogladac po sto razy, bo raz to za dużo już...

ocenił(a) film na 10
Ogami_Itto

Oczywiście kazdy ma swoją opinie na temat filmu . Więc ja komus sie niepodoba to jego zdanie ale ja uwazam ze Jack wcale nie był sztuczny , a zagrał ślicznie. W każdym razie mi sie bardzo podobał , ja nie patrze na male błędy w filmie bo całokształt filmu był super.AOrlando tez zagrał wspaniale . Możliwe ze nie widziales jak kręcili ten film, a latwe to nie było. Żeby utrzymac sie tamtych czasów i wogole. Uwazam ze wspaniala byla i jest charakteryzacja i scenariusz. Wiec moje zdanie jest ze film byl poprostu wspanialy i mam nadzieje ze na 3cz. sie nieskonczy.

veni01

To, że film trudno było zrobić, nie oznacza, ż ejest przez to lepszy.
na pojęcię przeze mnie całokształtu filmu wpłynęło złe aktorstwo, większe i mniejsze, jak to okreslasz, 'błędy'.
Jeśli Depp nie był sztuczny i zmanierowany, to kto nie był? To najmniej realistyczna postac filmu, zreszta całośc jest taka. Miała być baśń piracka, awanturniczo-przygodowa historia, zakręcona, w kulture pop wpisana, i wyszło właśnie takie nie wiaodmo co wg mnie. Za duże ambicje? Wątpię. Ten film to totalnie rozrywkowa produkcja, bez ambicji na cokolwiek....

ocenił(a) film na 5
Ogami_Itto

"Ten film to totalnie rozrywkowa produkcja, bez ambicji na cokolwiek.... " zgadzam się.Widziałem lepsze bajki. 5/10

ocenił(a) film na 10
Zolad

nie ma sensu sie kłocic kazdy ma wlasne zdanie o tym filmie....mi sie podobalo jak Depp i Orlando grali i nie zmienie zdania. 10/10 ,a ty idz z ta 5 dalej bajeczki ogladac .

ocenił(a) film na 5
veni01

oni w tym filmie nie grali,tylko po prostu "wyglądali". dajesz 10/10? Czyli arcydzieło?Zastanów się,proszę...
BTW: Ja mam bajki oglądać?Przecież to ty lubisz Piratów.

ocenił(a) film na 5
veni01

oni w tym filmie nie grali,tylko po prostu "wyglądali". dajesz 10/10? Czyli arcydzieło?Zastanów się,proszę...No ale oczywiście to tylko moje zdanie.Nie gryźmy się już.
BTW: Ja mam bajki oglądać?Przecież to ty lubisz Piratów.

Ogami_Itto

Kazdemu podoba sie co innego! mi sie np niepodoba efekt motyla! i co mam zrobic? nie daje mu obficie ocen 1 zeby sie obnizyl jak piraci :P

spadli i to ostro w ciagu tych 2 lat :P ciekawe przez kogo :D

S_R_Corpse

Nawet chyba nie dałem oceny filmowi, a więc nie przeze mnie. Musisz sie pogodzić z tym, że wiele osób widział ten film przez te dwa lata, i cześć z nich nie lubi tego filmu, i go ocenili. Miało być 9,...?

ocenił(a) film na 1
Ogami_Itto

wpadnij do mnie ja tez nie lubie tego filmu

Ogami_Itto

mi tez sie nie podobal juz wole Karmazynowy pirat Crimson pirate, The (1952) polecam mimo ze troche stary

boger_2

aha wie ktos, byl prograw w TV co sie "Morze" nazywal (moge sie mylic) i tam na poczatku byla bitwa, czy to jest wlasnie z Karmazynowego pirata??? a jak nie to z czego?