PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 741 tys. ocen
7,7 10 1 740659
7,3 78 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

pomocy!!!!!

ocenił(a) film na 10

Nigdy nie bylam zafascynowana światem filmu, choc chdozilam do kina i traktowalam film jako niezla rozrywke.....pamietam kiedy rok temu wybralam sie z siostra na POTC2......wychodząc z kina bylam jakby w innym swiecie bylo pozno w nocy gdy wracalysmy miejskim do domu gdzies ok 23....ten film pozwolil mi pierwszy raz doswiatczyc cos tak niesamowitego....produkcje dusneya od zawsze uwazalam na wybitne i pamietam kiedy pierwszy raz ogladam krola lwa i wylam pol nocy ....johnny depp zafascynowal mnie nie tylko uroda ale niesamowita gra, mimika....postac jacka zaintrygowala mnie a historia stala mi sie tak bliska dala mi naprawde duzo szczescia Po obejzeniu kolejnych filmow rozpustnik czekolada sekretne okno marzyciel etc. wiem juz co w zyciu sprawia mi najwieksza przyjemnoiasc...hehe uwielbiam anlizowac film i chcialabym ZEBYSCIE ZROBILI TO ZEMNA lubie dzielic sie zaskakujacymi uwagami na temat posuniec i zachowan postaci...czesto szukam usprawiedliwie nia dla zachowan postaci jacka chcac wytumaczyc to inna dobra intencja....czesto zastanawiam sie nad watkiem jack-elizabeth co nim kierowalo i kim byla jej postac dla jacka przydala by sie mi jakas wskazówka....po za tym jego zachowanie na wyspie w 1 czesci potc i zakonczenie "przyro mi lizzie ale nie pasowalismy do siebie"....czy jakos tak i tan piepszony kurs!!! co z nim?! a lizzie czy jej przeznaczeniem jest byc z piratem?! ....zdaje sobie spawe z niie doskonalosci polskiech tlumaczy a niestety nie opanowalam jezyka angielskiego na tyle zeby moc ogladac film calkowicie go rozumiejac w orginalnej wersji czy ktos kto ma wieksze mozliwosci w tej kwestii moze mi pomóc???

rebeka15

Analiza? Polecam to forum: http://www.blackpearl.fora.pl/index.php?sid=edf4d8890a6cff9f2ab1b241dc65113f ... chyba, że już znasz ;)

rebeka15

Hm, który raz już zakładasz ten temat ??
Chcesz pomocy - moja rada, weź się nie kompromituj kobieta :)

ocenił(a) film na 8
andrew80

ona ma 15 lat i nic nie rozumie z filmów...o boze...ehhh