Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399468
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Po co chodzi się do kina? Na film - odpowiedź jest chyba oczywista! ...ale co zrobić gdy kieszeń świeci pustkami? Trzeba siąść, pomyśleć i wybrać ten tytuł bądź tytuły, które zrobią na nas niezapomniane wrażenie przed dużym ekranem. Najczęściej są to filmy "efekciarskie", naładowane po brzegi techniką. Ja opróżniłem skarbonkę i raz dwa ruszyłem do kina. Efekty specjalne miały wgniatać w fotel i tak też się stało, tyle, że ilość tzw. "efekciarstwa" przeszło najśmielsze oczekiwania. Wybuch tu, wybuch tam, tu się strzelają, a tu walczą z jakimiś potworkami, widzimi ostrą rzeź, lub typowo morską batalię. Jednym słowem jest tutaj wszystko i już wiem, że taki zabieg przynosi same straty, przynajmniej te jakościowe, bo jeżeli chodzi o kase to producenci nie mogą narzekać. Powiem krótko, jeżeli tak ma wyglądać kino za kilkanaście lat to ja to pier**** ;) ...i nie tylko chodzi tu o ból głowy i żołądka spowodowany nadmiarem techniki, ale o to jak napisany został scenariusz lub jak zagrali aktorzy. W tej częśći nie ma śmiechu, nie ma dobrej zabawy, nie ma ciekawej fabuły, nie ma w ogóle scenariusza! Takiego chaosu nie widziałem w kinie od lat. Szkoda, bo przez to wyszło totalne nic, no może poza paroma zaletami. Mówię tutaj o odgrzewanym, ale jednak Jacku Sparrowie, mam na myśli odgrzewaną, ale jednak muzykę Hansa Zimmera, chodzi mi po głowie ta sama scenografia, która robiłą wrażenie w poprzednich częściach
Powiem tak:
"Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły" - 8/10
"Piraci z Karaibów: Skrzynia Umarlaka" - 4/10
"Piraci z Karaibów: Na krańcu świata" - 3/10

kAMSON

A ja powiem tak:
"Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły" - 9.5/10 ~ 10/10;
"Piraci z Karaibów: Skrzynia Umarlaka" - 10/10;
"Piraci z Karaibów: Na krańcu świata" - 3/10.

ocenił(a) film na 10
From_Hell

"Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły" - 10/10;
"Piraci z Karaibów: Skrzynia Umarlaka" - 10/10;
"Piraci z Karaibów: Na krańcu świata" - 10/10.

ocenił(a) film na 10
Lord_10

tak trzymaj!!!!

,,Klątwa Czarnej Perły'' 10/10
,,Skrzynia Umarlaka'' 10/10
,,Na Krańcu Świata'' 10/10

jaga_10

O gustach się nie dyskutuje.

From_Hell

Piraci z Karaibów Klątwa Czarnej Perły 10/10
Piraci z Karaibów Skrzynia Umarlaka 10/10
Piraci z Karaibów Na Krańcu świata 10/10