Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399413
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Żal!

użytkownik usunięty

Wiem, że mało kogo to obchodzi i większość mi wyrzuci, że zaśmiecam forum ale po prostu nie mogę patrzeć na to, co niektórzy ludzie tu piszą.Chodzi mi akurat o tych, którzy zakładają niepotrzebny temat, aby zareklamować swojego bloga lub stronę internetową.To jest żałosne!
Lecz najbardziej rozwalający był ten temat:

lukasz-domagala1 6 czerwca 2007 8:18
Bloog o piratach z Karaibów
Wejdźcie na mój bloog o piratach
wejdźcie na mojego bloga o piratach jest świetny skomentujcie.
www.lukdom24.bloog.pl

Więc nie mogłem powstrzymać mojej ciekawości i z nadzieją, że ujrzę super bloga z nowymi informacjami o Piratach zajrzałem na tą stronkę.
Od razu dało mi po oczach.Może i macie inne zdanie, ale ja spokojnie mogę nazwać tego bloga "bezużytecznym wirtualnym śmieciem".
Z tego co mi się wydaje bloga stworzył chyba jakiś dziewięciolatek.
Zero poprawnej czcionki,móstwo błędów ortograficznych i pomieszanie fabuły w zakładanych tematach (jak np.Kalipso była księżniczką mórz!Żal!Widać dzieciak nie zna słowa boginia).
Ludzie!Rozumiem, że w dzisiejszym świecie każdy chce zaistnieć w sieci, ale nie zapominajcie, że Internet to nie jest żadne wysypisko śmieci!
Ale i tak najbardziej mnie obużył fakt, iż dziecko nie wie co to są prawa autorskie.Pomijam oczywiście już te informacje ściągnięte z jakiś stronek typu www.film.onet.pl itp.Najgorsze jest to, że dzidzia buszuje na forum Filmwebu i bezprawnie kopiuje sobie artykuły użytkowników.
Niestety ten "zaszczyt" padł także na mnie.
Jak zapewne pamiętacie 31 maja 2007r. ukazał się mój długi artykuł pt."Linia czasu!", w którym dokładnie opisałem wydarzenia z "Piratów..." wraz z datami.Pomijam fakt, że pisałem ten artykuł pół nocy, żeby tylko uszczęśliwić użytkowników forum!Dzieciak skopiował cały mój długi tekt, ale był do tego stopnia bezczelny, że skopiował także mój komentarz.
Zamiast napisać coś w stylu "Znalazłem ten artykuł na forum na stronie www.filmweb.pl..." to skopiował słowo w słowo:
Postanowiłem się trochę namęczyć i napisać dokładną linię czasu wydarzeń w serii "Piraci z Karaibów".Mam nadzieję, że wyjaśni wam ono chociaż trochę niezrozumiałych wątków.Miłego czytania!
Naprawdę się namęczyłeś!Bardzo!Wkońcu jak ja bym miał zrobić dwa kliknięcia myszką musiałbym odpoczywać przez cały weekend!
Pomijam już fakt, że nie raczyłeś napisać źródła np."Artykuł napsiany przez użytkownika serwisu www.filmweb.pl-Davy_Jones".
Dzieciaku!Lepiej weź w ręce Konstytucję Rzeczypospolitej!
Mogę się tylko domyślać, że nie uzyskam tu poparcia ponieważ niektórzy nie zdają sobie sprawy jak poważny jest temat piractwa (nie chodzi o to filmowe) i zostanę wyśmiany, ale chcę przekazać jedno:
"Ludzie!Otwórzcie oczy!Wy możecie być następni!".

<tekst w większym stopniu ocenzurowano, pozbywając się słów z języka ulicznego>

popieram;D bezndziajenie zkaładac jakies głupie blogi o takiej tematyce

Ja Cię poprę. Odwiedziłam stronę o której wspomniałeś... coż nie da się tam spędzić ani minuty. Razi błędami w treści nie tylko ortograficznymi. A łamanie praw autorskich (nawet kopiowanie tekstów znajdujących się na forach)jest karalne. Nie mówię, że masz podać go do sądu tylko zgłosić administratorowi(jeżeli taki istnieje) film.webu by wyrzucono tego uzytkownika.

ocenił(a) film na 8
Magda10

Niezły kolo :), ja też widziałem ten temat ale nie weszłem na stronkę(na szczęście). W 2-ch słowach SZCZYT BEZCZELNOŚCI.

użytkownik usunięty

Okropieństwo! Jak można komuś zrobić coś tak obrzydliwego! Nikt normalny nie kopiuje czegoś nie podając źródła!
Jak tam weszłam to po prostu <nie dokończone>. Normalnie rozbawiło mnie te kilka zdań o Tii Dalmie/Kalipso! Księżniczka mórz! Kurde, trzeba przyznać, że dzieciaki mają wyobraźnię! Ale wracając do głównego tematu, to nie jestem przyzwyczajona do oglądania tego typu błędów ortograficznych (no głupich!)! Założyciela tego bloga najwyraźniej nie stać na słownik!
Człowieku, opanuj się! Nikt tak bezczelnie nie kopiuje tego typu (można powiedzieć) wypracowań! Nie wyobrażam sobie takiego chamstwa <przepraszam, ale musiałam użyć tego słowa>!
Z tego co widziałam jest ich dwóch. Nie wiem który to zrobił, ale albo Łukaszek, albo Patryczek, nieźle pogrywają. Wiemy, że każdemu z nas filmwebowiczów może się to przydarzyć. Nie damy rady temu zaradzić. A szkoda.
Swoją drogą nie wiem Davy, czy oni to przeczytali. Po prostu zobaczyli coś co wypełniłoby ich "blog o piratach" <zwróćcie uwagę na nawiasy>, potem kopiuj, wklej i teraz Ty jesteś pokrzywdzony! Niech się gówniarze <przepraszam, ale musiałam użyć tego słowa> nauczą dobrych manier! Może rodzice nie mają dla nich czasu!? To niech mają, bo oni są po prostu niewychowani! No, a co? Może się nie zgadzacie <wątpię>?

Popieram cię.
Jeżlei ktoś chce już robić tego typu stronę
to musi być w tym obeznany , bo tak skazuje tylko swój blog na porażke
Tak jak ten dzieciak.... kompletnie nie wiem jak od czego zacząć przeglądanie tego bloga.
Bałagan ...a całość zrobiona trochę niechlujnie.
Dziewięcioletni-heheh dobrze powiedziane.

W ogóle lepiej odpuścić sobie oglądanie tym podobnych blogów.
Zwłaszcza na chama wciśniętych na forum i nie potrzebnie zaśmiecających spamem użytkowników
To nie pierwszy i jak sądzę nie ostatni blog z jakim sie spotkamy !:D ale cóż żyjemy w państwie wolnym(9chyba)) i niestety zabronić powstawania takich blogów nie możemy....jedyne co nam pozostaje to zwyczajnie je olać....:p

to wszystko
PChełcia

ocenił(a) film na 10

Nie stety wiele jest takich osób bez ambicji. Wykorzystuja innych po to żeby zyskać dla siebie. Weszłam na tego bloga, w pełni zgadzam się z wszystkimi, że błędy są trudne do zniesienia. Ale trzeba się pocieszac, że chodźby nie wiadomo co to taklie osoby niegdy nie będą lepsze od tych, na których zyskują coś wyłącznie dla własnej osoby.

Sorki za błędy i pozdro.

Temat jest super :)

GiNKa

Zgadzam się w zupełności. Żal mi takich dzieci, które zabawiają się kopiowaniem cudzych wypowiedzi napisanych w pocie czoła...
Mam nadzieję, że ten dzieciak tu trafi i domyśli się, że to o nim :D. Pozdrawiam

Kolec

podpisuję się pod powyższymi wypowiedziami. ten blog jest strrraszny............pod każdym względem

ocenił(a) film na 10
Montana_3

zgadzam sie z wami blog jest straszny...

ocenił(a) film na 10
Kolec

a ja bardzoo rzadko wchodze na jakieś blogi, bo są nudne i nic nie wnoszą....mnie w nich denerwuje to kiedy wpisuje w wyszukiwarce jakieś hasło,bo np. musze mieć artykuły na jakąś lekcje to zanim znajde pożądną stronę to musze przegrzebać sie przez masę różnych for na ktorych tak na prawde nie ma nic związanego z tym co poszukuję o_O..prawda czasem i znajde blog (ale widać że to blog osoby doświadczonej) w którym jest rozpatrzony dany temat który poszukuje, ale to rzadkość ;\

użytkownik usunięty
Kolec

Tak, też bym chciała, żeby tu trafił...