Ehh ja nie wiem co oni zrobili z tym filmem...,,jedynka''i dwójka były nawet nawet, ale ,,trójka,,...Jedynie chyba Depp mnie nie zawiódł.
No coz jak ja wyszłam po za 1 razem z kina po 3 czesci mialam mieszane uczucia i bylam wsciekla na to co sie stalo z Willem, Jackiem i Elizabeth.. DO tej pory zreszta nie wiem jak to naprawde jest..
Ale teraz ( w kinie bylam 2 razy) uwzzam ze 3 czesc jest tak samo wspaniala jak 1 i 2 :) Nikt mnie nie zawiódł... A w szczegolnosci Keira i ORlando ktorzy zagrali lepiej niz wczesniej:P Johnny jak zwykle super, no i wspanialy Geoffrey Rush jako Barbossa;P
Dla mnie częśc 3 jest super! Tak samo fajna jak poprzednie.
W wersji reżyserskiej filmu Tia Dalma powiedziała że jeśli po pierwszych 10 latach służby, ukochana kapitana pozostanie mu wierna i będzie na niego czekała na brzegu morza, to wtedy kapitan Holendra będzie mógł wrócić na stałe na ląd. Po napisach końcowych widzimy ukrytą scenę, w której Elizabeth czeka na Willa wraz z jego synem, a więc klątwa zostaje zdjęta.
Nawet kiedyś dziennikarze czy ktoś tam się spytał scenarzystów filmu czy Will wrócił do Elizabeth to oni odpowiedzieli, że tak.
Dlatego też jeżeli powstanie 4 część to Will i Elizabeth nie zagrają głównych ról. No bo co? Będą pokazywać przez cały film jak Will i Elizabeth bawią się z synem?
Hermioneczka jak se kupisz wydanie 2-dyskowe to w dodatkach będą wycięte sceny i w jednej ze scen będzie mówiła Tia Dalma/Calypso, że jeżeli Will będzie wykonywać służbę na statku, a Elizabeth będzie miała przy sobie jego serce i zostanie mu wierna i będzie czekała na niego na plaży po 10 latach to on powróci do świata żywych. (czy jakoś tak)
Po napisach jak Will płynie do Elizabeth widać zielone światło, a zielone światło oznacza, że ktoś powrócił do świata żywych
Ale się rozpisałam :P
Pozdrawiam
irys0
naprawde ciesze sie, że jest tu ktoś rozsądny na tym FW!! dzieki za komentarze i pozdrawiam obie dziewczyny:**
Ja tez cie pozdrawiam:P
Irys ja wiem to wszystko tylko nadal nei rozumiem bo mimo wszystko wiele osonb tutaj pisalo ze on wrocil na 1 dzien i sama juz nie wiem:P pozdro
Też pozdrawiam. :P
Wiesz Hermioneczka dlaczego dużo osób myślało i myśli, że on wrócił tylko na jeden dzień? Bo nie oglądali sceny po napisach. Mało osób ogląda sceny po napisach. A nawet jeśli chcieli obejrzeć to większość kin wyłączyły film w trakcie napisów. (hamy)
W filmie ojciec Willa mówi, że po co on to zrobił, że będzie się mógł spotykać z Elizabeth raz na 10 lat na 1 dzień a Will mu odpowiedział, że to zależy jaki będzie to dzień. (czy coś w tym stylu) więc wychodzi na to, że Elizabeth może go wybawić. Po napisach Will jak płynie do Elizabeth jest taki uhahany, że hej. No i pojawia się zielone światło.