Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399369
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Nie będzie już 4 części?:(:(:(
Byłam... zobaczyłam i... chlip:(:( Aż smutno mi się zrobiło, że to już koniec...
Film rewelacyjny... strasznie mi się podobał!!!! Smutne zakończenie :( Co prawda 1 i tak była najlepsza, ale ten w sumie na równi!! Prosze, niech ktoś napisze, że będzie 4 część!!!! Johnny love MUA:*:*
P.S. hihihihi dostałam plakat z Johnnym!!:P

ocenił(a) film na 10
carmen002

ja tez juz mysle o kolejnych czesciach...kurcze nie usne dzis ....troche mi szkoda jacka ze nie mial okazji sie zakochac ale mysle ze jak jutro obejrze to wszystko sie wyjasni nie?
a teraz co to jest bardziej melodramat komedia fantazy czy rom,ans bo juz sama nie wiem?????.....pozdrowionka

ocenił(a) film na 10
carmen002

Ja rowniez mam nadzieje ze powstanie 4 czesc
film jest po prostu genialny :) (chociaz poczatek tego nie zapowiadal)
a co do koncowki to ja nie uwazam zeby byla smutna raczej zaskakujaca,
ale to lepiej dla filmu :)

ocenił(a) film na 10
Wieniu

mam nadzieje ze jest taki dobry jak mowicie mirzy sie ze skrzynia??...no prosze o jakies odczucia bo narazie to wszedzie pisze to samo! nie jest smutny??

ocenił(a) film na 10
rebeka15

Jeżeli chodzi o poziom smutności, że tak się wyrażę...Początek był wybitnie dramatyczny, powoli zacząłem sie zastanawiać czy nie zapłakać na chwilę...Jednak odczucie to zostało szybko wytłumione przez dalszy ciąg zdarzeń. A propos końcówki - jest zaskakująca, wymagająca niezwykłej wierności obojga. Cieszę się że każda z postaci "pozytywnych" doświadczyła pod koniec czegoś miłego. Barbarossa - o3mał Black Pearl, Jack Sparrow - Rum i własny "STATEK",busola :p, Kochankowie - wiadomo, endless love :). Film był genialny. Dawno nie widziałem takiego filmu w którym musiałbym dużo kombinować. Ciągła zmiana stron, podchody, intrygi, pseudozdrada - cel to wykiwać prawdziwego wroga, oszustwa, łamanie obietnic. Film trzyma mocno w napięciu, gorąco polecam, ze względu na humor (twórcy umieścili bardzo regularnie pewne "smaczki", które były na prawdę zabawne), rozwiązania, ciągłe zaskoczenia, efekty...Zawiłość fabuły i mnogość odkrywanych co chwile tajemnic czyni ten film równym z "JEDYNKĄ". Aktorzy podołali swemu zadaniu na prawdę fantastycznie. Ja daję 9/10. Punkt ucinam za brak w pełni przemyślnej kwestii roli pewnych postaci. Pozdrawiam i POLECAM!!!!!

ocenił(a) film na 10
carmen002

Ja myślę,że zrobią jeszcze jedną część Piratów,może nawet więcej:) W sumie zakończenie było otwarte, to nie był definitywny koniec. Jeszcze na pewno coś wymyślą, przecież fani nie pozwolą aby Piraci się skończyli:)

ocenił(a) film na 10
Agik

Ja też tak myślę Elizabeth. W końcu może sie jeszcze wiele wydarzyć. Twórcy musieliby jednak stworzyć nowego jeszcze potężniejszego wroga, który stanowiłby zagrożenie nie tylko dla piratów z całego świata, ale i z wszechświata!!!!! :) W każdym kolejnym filmie poziom zagrożenia i współczynnik niebezpieczeństwa jest potęgowany. :)

ocenił(a) film na 10
dorek_88p

czy jack kochal w koncu lizzie co on do niej czul

ocenił(a) film na 10
rebeka15

??????????prosze o odpowiedz?????????????

ocenił(a) film na 1
rebeka15

mam nadzieję że nie będzie kolejnych części - każda kolejna tylko pogrąża ten tytuł. Pierwsza była super a dwie następne to już takie psa odgrzebywanie.
Lepiej żeby nie krecili czwartej - jeśli ma mieć taką wydumaną fabułę to ja dziękuję wysiadam dalej nie jadę.

Ale to tylko moja opinia :)

ocenił(a) film na 7
Niania_Ogg

Zakończenie jest melancholijne ale jak najbardziej udane.Sparrow kończy tak samo jak zaczynał cały cykl czyli na łódce z nowymi planami hehee dobre!Dlaczego dziewczyny myślą,że Sparrow miałby się w kimś zakochać? Nie rozumiem tego, przeciez to nie tego rodzaju film ani postać.To nie meleodramat!Film jest o piratach którzy są niezależni od nikogo i niczego.Sparrow jest wolny i nie ogląda się na nikogo.Jego miłością jest morze, wolność złoto i czarna perła.To prawdziwy facet, rozumiem go heheh

ocenił(a) film na 10
carmen002

Ja bym chcial by byla 4 o tym jak dalej bedzie z jackiem o tym żródle młodości i barbossie.

ocenił(a) film na 10
carmen002

no fajnie by było gdyby była czesc 4 i zeby sie zakonczyła prawdziwym happy endem!!! bo koncówka 3 częsci nie jest zbyt radosna:/;/ mam nadzieje ze jak nakreca częsc 4, to zdejma klatwe z willa....

ocenił(a) film na 8
carmen002

wiesz jesli dobrze sie przyjzec zakonczeniu to mozna podejrzewac ze jednak ta czwrta czesc bedzie

ocenił(a) film na 10
carmen002

ja pomimo tego że bardzo ten film, nie chciałabym, żeby powstawały kolejne części.
Według mnie równie dobrze mogliby zakończyć na "Klątwie Czarnej Perły" - ten film już sam w sobie wprowadził coś nowego w historii kina, to była swego rodzaju 'nówka' jesli chodzi o rodzaj i fabułę filmu. Kolejne części to tylko kręcone na siłę kontynuacje, w których praktycznie nie ma sensu doszukiwac się czegoś nowego, bo wszystko co najlepsze jeśli chodzi o 'Piratów z Karaibów' zostało już pokazane w "Klątwie Czarnej Perły".

W 'Skrzyni Umarlaka' i 'Na krancu Świata' dowiadujemy się o szczegółach dotyczących życia niektórych bohaterów, poznajemy przeznaczenie busoli Jacka, sztucznego oka Raghettiego itp. - ok, to fajnie że wyjaśniają nam te szczegóły, ale przecież równie dobrze obylibyśmy się bez tych informacji - w końcu - nie sądzę, żeby ktoś po obejrzeniu pierwszej części zastanawiał się, czy drewniane oko Raghettiego pełni jakieś inne funkcje oprócz bycia zwykłym sztucznym okiem :)
Przypuszczam, że w kolejnych częsciach poznalibysmy jakieś mroczne tajemnice dotyczące, powiedzmy, złotych zębów Jacka albo chociaż historię Czarnej Perły i prawdziwą przyczynę jej zdolności do osiągania dużych prędkości (pewnie znowu jakieś zaklęcie czy coś :P)

Moim zdaniem po 3 częsciej powinni to już skonczyc. Zakonczenie było jak dla mnie idealne, Will wrócił do Liz, Jack wyruszuł w kolejną podróż, więc kręcenie 'czwórki' staje się praktycznie zbędne.
Ponadto, odkrywanie kolejnych tajemnic i miejsc istniejących w tym świecie Jacka Sparrowa odebrałoby temu filmowi prawie cały urok - w koncu praktycznie cały czas atmosfera tej produkcji pozostaje tajemnicza, więc może lepiej żeby tak zostało?