Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399369
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Co myślicie o zakończeniu filmu?
Oczywiście był bardzo niespodziewany, ale i bardzo dobry. Pytam jednak w innym sensie...
Jak myślicie po obejrzeniu filmu: Powstanie koleina część?
Mnie się wydaje, że raczej tak bo przecież niektóre wątki nie zostały dokończone.
Np. fakt, że Jack przywłaszczył sobie mapę, albo to, że Will został kapitanem Holendra...
Jak dla mnie musi powstać część koleina. Wcale nie sądzę, że powinna opowiadać o przyszłości bohaterów, bo ich przyszłość nadal jest ciekawa ;)

ocenił(a) film na 9
nicole_b

Dago,uspokajam Cie,4 czesc bedzie na pewno,producent nie zabije kury znoszacej zlote jajka,o czym zreszta na ktorejs konferencji wspomnial (nie o kurze,tylko pomysle na 4 czesc,i namowach obsady:).Mase watkow zostalo otwartych,jak to epickie kino ma w zwyczaju,i slusznie zauwazylas,piszac o przyszlosci bohaterow,ich historii.Autorzy stworzyli charakterystyczny,bogaty,ciekawy swiat,na bazie inspiracji legendami,historia,i oczywiscie popkultura,i ja moge go porownac do swiata (przynajmniej zaczatku) Gwiezdnych Wojen n.p.(rownie prostych w konstrukcji i fabule).Mam tylko nadzieje,ze ten swiat nie splucza w Fabryce Snow chciwoscia i glupota dazenia do kasy,kosztem rozwiazan artystycznych.

ocenił(a) film na 10
nicole_b

Mam pytanie... jeżeli klątwę Davy'iego Jones'a stworzyła Calypso ( że może wyjść na ląd raz na 10 lat) to czy może ją odwrócić? Bo defacto to zajęcie z duszyczkami było pierwotnie przeznaczone TYLKO dla Davi'ego ... :)

uffo

Racja, już nie mówiąc o tym, że żywy człowiek tez może przebywać na Holendrze, a dowodów na to wiele:
- W drugiej części Will przez parę dni był na Holendrze jako zastaw Sparrowa,
- w trzeciej części po Holendrze grasuje chmara żywych żołnierzy,i to przez dłuższy czas, żeby, trzymając serce Jonesa na muszce, pilnować dotrzymania przez niego umowy,
zatem: czemu Elizabeth nie może żyć z Willem na statku, przynajmniej czasowo? Nie rozumiem.

ocenił(a) film na 9
muskrose

Przewozenie dusz skradli z mitologii greckiej,i kazdy kto zostal przeklety w te role,zostawal przewoznikiem.
To raz.
Dwa: bytowanie zyjacych na Holendrze,to po 1sze sciema scenarzystow (Holender byl tylko dla upiorow,i tyle!),po 2gie Elizabeth nie moze zyc z Willem,nawet tymczasowo,bo tego wymaga fabula i dramaturgia tego swiata!:]A prawdziwego powodu dowiadujcie sie u scenarzystow,ktorzy popedzani przez producenta machneli pare niedorobek,a ktorych ja skadinad,za kawal dobrej roboty,wyrafinowanie,wiedze,i pomysly podziwiam!

nicole_b

będzie, będzie. Koleżanka nawet dowiedziała się, że ponoć w 4 części nie wystąpi Orlando. A szkoda. Może to tylko plotki? Kto ich tam wie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
gofr

A wg mnie, nie będzie czwórki. Dlaczego? Źródło młodości nie wystarczy do zrobienia całego filmu. Poza tym Jack bez perły. Wszystko jest tak jak w części pierwszej. Szkoda...